Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sapporo 88' pneumatyczny zawias kaput
Autor Wiadomość
kotysz88 
Nowy Forumowicz

Auto: Starion/Sapporo/GT VR4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2016, 18:27   Sapporo 88' pneumatyczny zawias kaput

Sprawa dotyczy Sapporo 2.4 z 88' auto 99% czasu stoi w garazu tylko co jakis czas go przepalam zeby sie nie zastał. Ostatnio schowalem mitsu bylo ok, teraz wyjezdzam i przednie anortyzatory sa twarde jak kamien, przyznam ze jestem zielony jesli chodzi o tego typu zawias. Mial ktos taki przypadek? Od czego powinienem zaczac szukanie usterki?

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Wysłany: 25-03-2016, 23:54   

ECS znam tylko z obrazków, ale tak na logikę, jak twarde, znaczy napompował się nieproszony. To chyba kompresorek chodzi gdy nie powinien. A czemu? Może czujnik ciśnienia ściemnia i myśli, że musi dopompować, podczas, gdy wcale nie musi...

Dobra, nie wiem, nie znam się :wink: Zadaj to pytanie w dziale Sigma, chłopaki najlepiej z nas ogarniają temat ECS-u, może coś pomogą :wink:

PS. Gratuluję auta, jeszcze z działającym pneumatem, moje marzenie :oops:

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

kotysz88 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-03-2016, 12:36   

to bardziej wyglada jak by bylo sklapniete w dol wlasnie, jak by sie nie umialo napapowac.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 26-03-2016, 12:43   

kamilek napisał/a:
Zadaj to pytanie w dziale Sigma, chłopaki najlepiej z nas ogarniają temat ECS-u, może coś pomogą :wink:

Ja także tak radzę zrobić - nawet chyba gdzieś mają temat :wink:

I mam przy okazji prośbę.
Ponieważ masz bardzo rzadki model - zaprezentuj go w Naszych Miśkach.

honor 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Wysłany: 26-03-2016, 13:02   

http://www.gieldaklasykow...-pln-krasiejow/ to chyba będzie ten :)

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2016, 13:22   

To nie prezentuj - może zaprezentuje przyszły właściciel.

kamilek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2016, 15:20   

No przyznam, że koparka mi opadła z wrażenia. Saporak, w bieli, w ECeeSach, jeny ależ to piknie wygląda. Weź Kotysz skrobnij kilka zdań o nim, jestem ciekawy bardzo. To nic, że na handel, może ktoś go przygarnie od nas? Takie perełki trzeba przygarniać :roll:

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2016, 16:22   

kamilek, jedź na zachód.
Kilka stówek w Euro i masz rodzynek :mrgreen:
Mnie bardziej interesuje eksploatacja tego auta, bo nie znam nikogo, kto by go chciał/miał na dłużej (przewinęło się ich kilka), ale tu niestety trzeba tym autem chwilę pojeździć, żeby coś napisać.

kamilek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2016, 16:56   

mkm, mnie znasz, ja bym chciał :) Ale na razie mam Bardzo Ważne Życiowe Plany (BWŻP), niestety z samochodami muszę wziąć rozbrat na jakiś czas.

Jak zacznę się rozglądać za Saporakiem, to już pewnie ceny będą x2 wobec tego, co jest teraz.

Eksploatacja tego auta? A Co tu pisać - wsiadasz i jedziesz. Mechanika zapewne jak w Gallardo E1. Wnętrze piękne, boczki fotele cacuszko, kształtne bardziej niż niejedna....wiecie co :oops: :P
Pewnie bezramkowe drzwi dają się we znaki, zakładam że powyżej 100km/h jest głośniej niż w rekinie :wink: A powyżej 150 wypadałoby mieć słuchawki z mikrofonami, jak w śmigłowcach :wink:
Motor wygląda 100% jak w E16, ale jest mocniejszy, ciekawe jak to lata, i skąd dodatkowe koniki.

Z chęcią posłucham (przeczytam?), jak to wygląda z punktu widzenia kolegi Kotysza :)

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2016, 13:27   

Ja w sumie też :mrgreen:

kamilek napisał/a:
Jak zacznę się rozglądać za Saporakiem, to już pewnie ceny będą x2 wobec tego, co jest teraz.

Spokojna głowa - odkąd obserwuje rynek używanych mitsubishi ceny tego wypustu Sapporo sa od przynajmniej 10lat stałe :mrgreen:
Ba... sporo z nich sprzedaje sie od ładnych kilku lat.

kotysz88 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-04-2016, 23:07   

Dzien dobry :D tak tamto na GK to moje ale nie zostalo kupione na sprzedaz :) Wystawilem wtedy z potrzeby finansowej na inny projekt. Pozniej jak ogarlem bez tego to dzwonili ludzie a juz sprzedac nie chcialem bo za kazdym razem jak jak go odwiedzam w garazu (raz na dwa - trzy tygodnie) to znowu niechce sprzedawac - chyba rozumiecie. Moj egzemplarz ma kilka mankametow ktore mnie de nerwuja i tez troche chcialem go sprzedac zeby pozniej kupic tamiego samego ale w lepszym stanie. Ogolnie poluje na sapporo 1 generacji a tego kupilem bo byla okazja. Ale polecam ogolnie ten model bo samochod naprawde ciekawy, przyjemnie sie nim jezdzi :) Moj nie jest zarejstrowany bo trzymam go narazie tylko pod kocem wiec o jakims uzytkowaniu nie mam co pisac ale jazda nim sprawia radosc :)

[ Dodano: 03-04-2016, 23:10 ]
Jeszcze dodam ze jestem zapracowany i mam malo czasu na forum wiec zagladam sporadycznie ;) ceny tych modeli sa jeszcze ok, da sie wyrwac cos sensownego za 2k euro - tansze to z reguly zmeczone sztuki ale nie wiem jak dlugo sie taka niska cena utrzyma :)

Odpowiedz do tematu