|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 2006 SPORTWAGON a zużycie elemntów |
Autor |
Wiadomość |
craftyplayer
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER 2.0 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-04-2016, 12:00 Lancer 2006 SPORTWAGON a zużycie elemntów
|
|
|
Witam serdecznie,
mam zapytanie odnośnie Lancera 2006. Znalazłem auto z niskim przebiegiem (130000) z polskiego salonu.
Niby zadbane (fotele ok plastiki ok, bagażnik ok), ale zastanawia mnie kwestia zużycia kierownicy MOMO.
Skóra jest porysowana, płowa i wytarta, a z tego co się orientuję, to ten model ma wytrzymały ten element.
http://wrzucaj.net/image/ReFes
http://vlep.pl/glhv5y.jpg
Dodam, że obecny właściciel pracował w salonie Mitsu, a teraz w komisie.
Papiery na niego wszystkie ma.
Czy może to świadczyć, że auto było picowane/morderczo eksploatowane. Gałka drążka biegów też trochę starta.
Proszę o sugestie, bo auto nie jest tanie, a nie chcę się naciąć.
Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków i z góry dziękuję za odpowiedź |
_________________ Bartosz |
|
|
|
 |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 08-04-2016, 12:56
|
|
|
Dużo zależy od...potu. Jak ktoś się mocno poci i do tego kurczowo ściska kierownicę to będą takie efekty, tym bardziej jeśli nie konserwował skóry. Jak pisałem w innym wątku, ekoskóry nie są wzorcami trwałości. Ja bym się nie przejmował, akurat to za kilkaset złotych obszyjesz na nowo. |
|
|
|
 |
craftyplayer
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-04-2016, 13:21
|
|
|
Może jestem przewrażliwiony.
Poza tym auto ma niemyty suchutki silnik, zero rdzy oryginalny lakier na całej powierzchni szyby z tego rocznika.
Proszę (wiem, że odpowiedzi są pewnie gdzieś na forum), o krótkie wskazówki na co zwrócić uwagę, i czy poza stacją diagnostyczną odwiedzić dodatkowo serwis Mitsu (koszt).
Ps. Ile dalibyście za auto z tym przebiegiem z rocznik 2006 silnik 2.0>
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wojti75
Forumowicz
Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sie 2012 Posty: 149 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-04-2016, 13:34
|
|
|
craftyplayer napisał/a: | Może jestem przewrażliwiony.
Poza tym auto ma niemyty suchutki silnik, zero rdzy oryginalny lakier na całej powierzchni szyby z tego rocznika.
Proszę (wiem, że odpowiedzi są pewnie gdzieś na forum), o krótkie wskazówki na co zwrócić uwagę, i czy poza stacją diagnostyczną odwiedzić dodatkowo serwis Mitsu (koszt).
Ps. Ile dalibyście za auto z tym przebiegiem z rocznik 2006 silnik 2.0 |
W tym roczniku 2.0 to max 15 tys.PLN - przebieg ??
Ważna sprawa to, że 2.0 pali 10-12L/100 a 1.6 to 7,5-9L/100 |
|
|
|
 |
craftyplayer
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-04-2016, 13:49
|
|
|
Przebieg 130 TYŚ udokumentowany. Polski salon.
Oferta prywatna od gościa który kupił je jako sprzedawca salonu Mitsu (pozostawione w rozliczeniu, wcześniej też tam kupione i serwisowane) a terza pracuje w komisie samochodowym (ogólnym)
Auto zadbane.
Wiem ile pali ale chcę wrzucić gaz. |
|
|
|
 |
cygan84
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
|
Wysłany: 08-04-2016, 19:25
|
|
|
Kupiłem lancera wagon 2.0 z 2006r równo rok temu z Niemiec miał przebieg 143tys kierownica i gałka w super stanie lakier całość w oryginale plus serwis.Klient zostawił w serwisie Mitsu w rozliczeniu bo kupił nowe auto, kosztował mnie po opłatach 14500.Założyłem gaz i jestem bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
|
|