CzyPytania |
Autor |
Wiadomość |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 01-04-2016, 13:06 CzyPytania
|
|
|
fotka
udało mi się niby tym jednym zdjęciem znaleźć 2 odpowiedzi - ale ... na prawde pojecia nie mam - może ktoś z Panów miał z tym styczność..
1) przekładka panelu sterowania klimą / nawiewem na dół ? do szuflady ?
2) przekładka / zamiana panelu na panel z klimatronikiem z Pajero III - tu już zamontowane
i ostatnie straszne pytanie
3) czy jak to ruszę zobaczę blachę ? czy dziurę ?
mam coś jak tutaj w paru miejscach auta - w sumie bym to drapnął i zabezpieczył antykorozyjną .. ale jeżeli mam dziure wydrapać to poczekam do remontu - nei wiem czy ktoś takie coś z naszego mitsu już drapał..
pyt1 - można już kupić fajne androidowe 2DIN radyjka z Navi / CD / MP3 / sim pod LTE - i to bzdura .. ale mieć na androidzie podgląd wszystkich ważnych parametrów pracy silnika z programów diagnostycznych - bezcenne .. myślałem o czujniku temperatury oleju i innych .. fajnie by mieć to było ogarnięte na 2DIN jednostce..
pyt2 ; jak zobaczyłem że toto ma klimatronik - no to czemu by nie - ale nie wiem czy sam panel załatwia sprawę ? bo na OKO widac ze pasuje - a cena na allegro takiego panelu to obecnie 30 pln .. |
|
|
|
 |
MirekEm
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin 1.8 GDI
|
Wysłany: 03-04-2016, 07:04
|
|
|
u mnie było to samo, dziury na wylot, polecam spawanko,no chyba, że ma być na chwile to łopata szpachli |
_________________ Mirek |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
|
Wysłany: 04-04-2016, 10:04
|
|
|
MirekEm napisał/a: | u mnie było to samo, dziury na wylot, polecam spawanko,no chyba, że ma być na chwile to łopata szpachli |
;( dziękuję .. chciałem to zabezpieczyć żeby nie poszło dalej - ale widzę że jak zacznę dłubać = ładnie już nie będzie.. w każdym razie dziękuję ... muszę to zabezpieczyć .. będzie szpachla w takim razie .. |
|
|
|
 |
MirekEm
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2016, 21:39
|
|
|
Wnioskuję po stanie błotników, że to nie jedyny problem z rudą. U mnie okazało się, że pod "srebrną konserwacją" jest pogrom, zwłaszcza z lewej strony za tylnym kołem, wszystko pod konserwacją było zgnite. Wiadro rdzy wyciągnąłem z niego przed rokiem. Trzeba było usunąć to srebrne coś (cenzura) i pospawać, najgorzej było na zgrzewach blach. Potem dopiero porządna konserwacja i ma być.
Pinin to dla mnie breloczek do kluczy - ale powiem, że w porównaniu z subaru foresterem dieslem to cud miód.
Nic się nie psuje (choć to GDI) i nic nie stuka nie puka nie wkurza (cenzura). Oczywiście doprowadzenie go do stanu używalności kosztowało worek pieniędzy ale w końcu ma 14lat. (edit: he he szesnaście gdzieś mi się dwa latka zapodziały )
Słowa zastosowane przez CENZORA nijak się mają do języka technicznego użytego pierwotnie. |
Ostatnio zmieniony przez MirekEm 07-04-2016, 15:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
|
Wysłany: 07-04-2016, 20:09
|
|
|
MirekEm napisał/a: | Oczywiście doprowadzenie go do stanu używalności kosztowało worek pieniędzy ale w końcu ma 14lat. (edit: he he szesnaście gdzieś mi się dwa latka zapodziały )
Słowa zastosowane przez CENZORA nijak się mają do języka technicznego użytego pierwotnie. |
Mirku- mnie też już kosztował tyle że zostaniemy razem .. też mi wybrał ( cenzura ) bo to GDI - jesteśmy już po remoncie blach spodnich, kielichów i całosci tej, którą sie bez zewnętrza udało ogarnąć by nie musieć malować.. tak wygladał rok temu po remoncie .. na nowych gumach przed liftem .. https://drive.google.com/folderview?id=0B02_tRmRoxoJUUIyNy1OYjNxek0&usp=sharing
dziś nie wytrzymałem - ostrym narządkiem wbiłem się w bombla i oczom ukazała się masa szpachlowa koloru niebieskiego i białego .. znaczy ktoś już tu był .. pchnąłem głębiej - weszło na wtylot xD .. decyzja zapadła.. dozbieram do tego co skarbówka mi zwróci z cieżko ciułanych podatków - i robię poszycie zewnętrzne .. |
|
|
|
 |
MirekEm
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2016, 07:27
|
|
|
Romek czy ja mam coś z oczami czy na zdjęciach z RUDĄ on był koloru czerwonego?
Czy czerwony to może dawca organów? |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2016, 18:01
|
|
|
MirekEm napisał/a: | Romek czy ja mam coś z oczami czy na zdjęciach z RUDĄ on był koloru czerwonego?
Czy czerwony to może dawca organów? |
Nie nie nie - nie miałem fotki mojego bąbla, znalazłem taki sam w google - jedynie koloru czerwonego - ja w czerwonym aucie ? ehh... nie ma szans
[ Dodano: 19-05-2016, 09:29 ]
FYI
Ruszyłem bąbla - dziura na wylot i pod spodem jakby szpachla - czekam na zwrot podatku i robię blachę na zewnątrz |
|
|
|
 |
|