Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
JAKI MACIEPRZEBIEG W SWOICH AUTACH I JAKIE USTERKI MIELISCIE
Autor Wiadomość
dark57 
Forumowicz

Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2016, 11:53   

1,9 DID 102KM, 2003r
przebieg cos ze 350 000 km, kupiony 5lat temu , z przebiegiem ok 220 000 km (tzn tak wskazywał licznik, a być może był kręcony )
z ważniejszych napraw :
- dwumas z tarcza sprzęgła,
- uszczelniacz na wale od str sprzęgła,
- spawanie obudowy katalizatora,
-łożysko górne z mocowaniem w Mcphersonie lewym,
-panel sterowania szybami elekt.
poza tym eksploatacyjne rzeczy (z ważniejszych: akumulator, tarcze/klocki, łączniki stabilizatorów.....) no ale to oczywista sprawa, oraz naprawy z przyczyn losowych : dwa razy zmieniałem pękniętą szybę z przodu
Ogólnie jestem zadowolony z tego auta : jest bardzo oszczędny w trasie, korozji prawie nie widać (robiłem konserwacje ze dwa lata temu ), silnik nie bierze w ogóle oleju

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2016, 22:25   

To teraz ja. Rok 2002, comfort, ale przed liftem 1.6 benzyna 139kkm w roku 2015. Teraz mam 149kkm, ale nic nie musiałem naprawiać.
- impulsator prędkościomierza - 250zł
- zimne luty na wyświetlaczu - 200 zł
- odkleiło się szkło w prawym lusterku - 14,5zł
- zapinka do pojemnika na okulary - 1,5 zł
- uszczelka bagażnika przepuszczała wodę (krem nivea załatwił sprawę) - zwędziłem z łazienki
- matowe reflektory (polerowałem je, ale dupy nie urywają) ~50zł
- tuleje wybieraka - 100zł
- widać, że boczek w drzwiach kierowcy był zdejmowany, ale nie wiem co było robione
- wyłącznik w drzwiach kierowcy - 20zł
- przycisk przeciwmgielnych nie kontaktuje za dobrze i wydaje mi się, że więcej diod się tam powinno świecić
- jak go gonię mocno po autostradzie to minimalnie wyciska olej spod pokrywy zaworów
- no i nadal walczę ze świerszczami pod wyświetlaczem, zwalczyłem już te przy airbagu pasażera

Wydaje mi się, że trochę dużo jak na japończyka. Moi rodzice mają dwie renówki 2 lata młodsze i nie ma takich kwiatków. Liczyłem, że japończyki będą trzymać poziom. W sumie to samochód był z zewnątrz wychuchany, ale mechanicznie trochę zaniedbany. Kupiłem 14 letni samochód bez konserwacji i grama rdzy. To jednak jest wyczyn.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-04-2016, 07:51   

Ghostman napisał/a:
Liczyłem, że japończyki będą trzymać poziom
Japończyki z tamtych lat pod względem awaryjności trzymają poziom, ale ze Space Stara taki japończyk jak z koziej :butthead: trąbka :wink:

Żeby było śmieszniej to z rzeczy, które naprawiałeś, japoński mógł być jedynie czujnik otwarcia drzwi i zapinka schowka na okulary, więc drobiazgi :wink:

arekk 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 21-04-2016, 01:06   

Siemanko
mojego MSS 1.3 Avance (2001) kupilem 2.5roku temu z przebiegiem 125tys (udokumentowanym papierami).
Obecnie ma 233000 na liczniku.

Przez te ponad 100tys ktore nim zrobilem tylko jeden raz musialem wezwac pomoc drogowa. Na autostradzie w CH swieca sie wykrecila :D Nie zerwany gwint tylko wykrecona !!! :D
Predkosc przelotowa na autostradzie to 140-150km/h i to z kompletem pasazerow.
Jedynie w gorach zaczyna brakowac mocy jak nachylenie zaczyna przekraczac 15stopni.
Zero rdzy pomimo parkingowych przygod poprzedniego wlasciciela.
Nic tylko polecac.
Jak ten Misiek odejdzie na emeryture to zakupie nastepnego ale mocniejszego.

art2310 
Nowy Forumowicz
art2310

Auto: MSS 1,6 Family 2002
Wysłany: 05-10-2016, 22:57   

Witam. Dwa tygodnie temu kupiłem żonie MMS 1,6 Family Srebrny Metalic rok prod.2002.Samochód z polskiego salonu,najpierw kupiony na firmę albo wzięty w leasing,po niecałym roku zmienił właściciela na osobę prywatną i od niego kupiony.Stan na dzień dzisiejszy uważam za dobry.Na lewym progu jest małe powierzchowne ognisko rdzy do zamalowania-żaden kłopot.Wypolerowałem reflektory,wyczyściłem przepustnicę i wymieniłem jedną opaskę zaciskową na wężu chłodnicy.Do samochodu są 2 komplety kół-alu na lato i stal na zimę.Oponki letnie są lekko wyząbkowane i wymienie je na wiosnę prawdopodobnie na nalewki.Co by można jeszcze zrobic to wygłuszyć bagaznik bo trochę szumu jest przy większych prędkościach.

darcun4 
Forumowicz

Auto: MSS
Wysłany: 06-10-2016, 17:28   

art2310 napisał/a:
trochę szumu jest przy większych prędkościach

To chyba przypadek z tych TTTM.
Wielu posiadaczy walczy(ło) z tym szumem, tylko czy skutecznie?

amper1 
Forumowicz

Auto: MSS DiD
Wysłany: 06-10-2016, 19:55   

DiD 1,9 2002 rok z lipca, ale jeszcze przed liftem. Mam go od 2009r. Teraz na liczniku 310 000 :D
Usterki jakie miałem to:
- oświetlenie licznika- przepalone żaróweczki
- nie odpalił na mrozie - brudny filtr palowa
- świecąca kontrolka poduszek - syn za mocno zamknął drzwi
i najważniejsza po wymianie zaworu EGR i przejechaniu ok 120 km stracił moc. Okazało się że paproch dostał się do nowego zaworu i był on cały czas otwarty. Po ponownym przeczyszczeniu jest OK.
W przyszłym roku chyba się rozstaniemy :(

Odpowiedz do tematu