Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 2g 4g63 Nie chce odpalic jak sie rozgrzeje
Autor Wiadomość
szatan750 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,5 v6 1997 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2016, 22:57   Eclipse 2g 4g63 Nie chce odpalic jak sie rozgrzeje

Witam potrzebuje pomocy. Auto nocuje poza domem na stacji benzynowej . Auto podczas stania w korku zagrzało sie dwa razy włączył się wentylator . po tym zgasiłem auto po około 2 minutach i juz nie odpaliłem . Auto zapali na jakis 300 obr jak a sie gazu ciężko wzbija sie na 3 tys obrotow z zamuleniem i gasnie po 7 sek. Wcześniej sprawdziłem kable zapłonowe nocą spryskując woda na odpalonym i nic . Jak auto się schłodziło to odpaliłem i jechałem około 70 km ale auto przy przyspieszeniu dziwnie przerywało jakby gubiło iskrę to było w piątek. W poniedzialek postanowiłem jechać do pracy około 22 km i dojechalem po 8 godz odpalil i wrócilem, juz następnego dnia musiałem zatankować podczas tej drogi i dupa blada. Auto stoi naszczescie ma drugie auto galanta który juz przejechał 500 tys bez awarii takiej . Co myslicie o cewkach i module sterujacych nimi ? chce konkretnej odpowiedzi . Auto przy samodiagnozie nie wykazuje bledu. Jesli chodzi wam o czujnik położenia walka rozrządu . Wiem ze one lubia miec zimny lut . Ale pytanie ktory to może padać ten w rozrządzie czy do góry?

[ Dodano: 21-04-2016, 22:07 ]
Dzis rozkrecilem obudowę plastikowe rozrządu , doszlem do tego czujnika okręciłem było trochę brudu w postaci oleju kilka opiłków . przetarlem szmatka i oddalił . znow nie mam paskow zalozonych i nie moge sprawdzic jak pod obciazeniem bedzie sie zachował.auto odpala na 1700 obr i spadaja obroty sprobowalem ponownie i sie zachwial nie odpail potem 3 razy odpalil normalnie. po ogledzinach czujnika zobaczlem tak jakby ten czujnik sie sie stopil na jednej płaszczynie a po drugiej stronie jest normalnie czy ma ktoś zdjęcie nowego czujnika ?

Odpowiedz do tematu