Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.2 DID] [MIVEC] cykanie w okolicach słupka na nierównoś
Autor Wiadomość
unicode 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2016, 14:28   [II 2.2 DID] [MIVEC] cykanie w okolicach słupka na nierównoś

Panowie,

Przeczesałem tematy związane z niepożądanymi dźwiękami w miśkach i nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Po wjechaniu w dziurę z prawej strony z okolic słupka słychać pojedyncze metalowo-plastikowe "cyknięcie". Raz jest głośniejsze, raz trochę cichsze, i im dalej w podróży tym częściej występuje. Słupek rozebrany, jednak źródła znaleźć się nie udało, pasażerowie również mają problem z dokładną lokalizacją trzasku. Dodam, że schowek na okulary, schowek na lewarek, mocowanie rejestracji tylnej i trzaskanie pasa bezpieczeństwa pasażera zostało organoleptycznie wykluczone. Czy ktoś może zetknął się z takim problemem?

Jeszcze tylko problem buczących hamulców i będzie całkiem przyjemnie :mrgreen:

edit: aktualnie podejrzane są spinki trzymające uszczelkę drzwi, nie udało mi się jeszcze jednak namierzyć tej konkretnej..

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 03-05-2016, 15:10   

unicode napisał/a:
Jeszcze tylko problem buczących hamulców i będzie całkiem przyjemnie
zmienić klocki oraz zamienić miejscami prowadnice.

unicode 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-05-2016, 18:26   

Po przetrzepaniu forum dokładnie to zamierzam zrobić, nowe klocki już jadą. Oby problem odszedł na dobre :) Na chwilę pomaga tylko myjka ciśnieniowa, potem co drugie hamowanie jak na starych bębnach.

A odnośnie "cyk cyk"- ktoś, coś?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 04-05-2016, 10:21   

Cytat:
odnośnie "cyk cyk"- ktoś, coś?
Outek to nie limuzyna - skrzypienia, cykania itd. należą do wyposażenia podstawowego ;) . Jak sam nie wiesz co cyka, to jak zdiagnozować przez internet? ;)

unicode 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-05-2016, 21:20   

Limuzyna to nie jest, ale ani standardu limuzyny potrzebuję, ani strasznej biedy w Outku nie ma - poza tym konkretnym nie słyszę żadnych innych upierdliwych dźwięków. Założyłem, że jeżeli znalazłem na forum kilka możliwych powodów o których wspomniałem w pierwszym poście (schowek na okulary / lewarek, rejestracja), a które zostały wyeliminowane, to być może jakiś inny przegapiłem. :)

[edit]

Wygląda na to że winowajcą była uszczelka drzwi, a dokładniej jej usztywnienie.

[edit #2]

Finalnym winowajcą były jednak plastikowe spinki uszczelki drzwi zamontowanej na drzwiach!

Odpowiedz do tematu