Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywne do oryginalnego radio z nawigacją
Autor Wiadomość
_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2016, 13:07   Alternatywne do oryginalnego radio z nawigacją

Rozważam wymianę fabrycznego radia na coś co działa trochę bardziej intuicyjnie i najlepiej gdyby miało wbudowaną nawigację. Ktoś miał doświadczenia z urządzeniami tego typu, np. http://allegro.pl/nawigac...5539784735.html ? Zależy mi, żeby nie stracić obsługi kamery cofania oraz żeby radio współpracowało z systemem Rockford Fosgate.

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 06-05-2016, 14:52   

Nie lepiej poszukać oryginalnej Navi ? Będziesz mógł sterować modułami komfortu a i kamera czy Rockford bez problemu będzie śmigać. ..

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 06-05-2016, 15:02   

Grimm napisał/a:
Nie lepiej poszukać oryginalnej Navi ? Będziesz mógł sterować modułami komfortu a i kamera czy Rockford bez problemu będzie śmigać. ..

Tylko gdzie ją znaleźć ? Podejrzewam, że jak usłyszę cenę w ASO to mi przejdzie :) .

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 06-05-2016, 16:02   

Znajdziesz na allegro. Była jeszcze w kwietniu u gościa z Bydgoszczy. Prędzej czy później się pojawi.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 06-05-2016, 16:55   

popatrz sobie na aliexpress http://www.aliexpress.com...7c-8ee324248bdd
jest tam też trochę innych - tańszych, droższych.
Kilka miesięcy temu wrzuciłem coś podobnego do Superba. Android ma swoje plusy :)

esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Wysłany: 21-11-2016, 20:57   

Co sądzicie o tym? Poza tym, że drogie.

http://www.allegro.pl/Sho...item=6596977533

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 21-11-2016, 21:50   

Za te pieniądze to bym oryginału poszukał z funkcją sterowania modułami komfortu

esesen 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2016, 21:53   

A co trzeba zrobić, żeby zadziałał ten oryginalny mmcs?

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-11-2016, 12:11   

esesen, lepiej jednak szukać czegoś na Androidzie. AndroidAuto to nie to samo ;)

esesen 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-11-2016, 12:38   

Ja wiem, że AndroidAuto to nie to samo, ale w tym Kenwoodzie jest opcja Mirroringu z telefonu z Androidem.
Trochę się boję tych chińskich urządzeń z Androidem a Kenwood to w końcu jakaś marka.

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-11-2016, 08:29   

taka sama marka jak każda inna produkowana w ChRL ;) . Jak szukałem do Superba to sprawdzałem też Blaupunkta Philadelphia i jednak nie zdecydowałem się. Cenę wynegocjowałem dobrą u importera, ale funkcjonalność była trochę uboga, a ostatecznie zniechęcił mnie brak pełnej integracji z kierownicą. Teraz mam podobny poziom integracji z kierownicą, ale Android rules ;) Automapa z dynamicznym przeliczaniem tras albo jak kto woli mapy Googla z tym samym (AM jest jednak dokładniejsza), do tego Yanosik czy Waze i da się jeździć. O BT nie wspominam, bo to std. Biorąc pod uwagę sprzedaż starej navi - nowa kosztowała mnie 50-100zł ;) To drugi chińczyk - poprzedni w Outku na Win przesłużył ponad dwa lata bez problemów, ale ten jest zdecydowanie lepszy i bardziej funkcjonalny.

Piotr.prot 
Nowy Forumowicz

Auto: C5 kombi
Wysłany: 06-03-2017, 19:37   

Podbiję trochę temat. Jestem już po odbiorze Outka (wersja Intene +). Po kilku tygodnia już wiem na pewno - na dłuższą metę nie da się w 2017 roku użytkować seryjnego radia bez popadania w ciągłą frustrację :) Właściwie poza słuchaniem radia FM i płyt CD nic nie działa tam tak jak powinno. Synchronizacja z telefonem to kpina, Ipod 160 gb jest gotowy do pracy już po całych 10 min (tyle trwa indeksowanie za każdym razem po uruchomieniu systemu) i inne podobne kwiatki. Ale nie o narzekanie tu chodzi.

Czy ktoś ma doświadczenie z wymianą jednostki centralnej na coś na Androidzie? Przede wszystkim interesuje mnie kwestia utrzymania gwarancji na inne (poza jednostką centralną) elementy auta. Czy ASO jest w stanie zamontować dowolne radio (oczywiście kompatybilne) czy tylko np. jakieś niektóre , wybrane modele?

Czy może wiecie coś o tym, żeby serwisy ASO współpracowały z jakimiś warsztatami car audio i uznawały ich fachowość podtrzymując gwarancję?

I ostatnie pytanie:) co sądzicie o tej stacji https://car-tronic.pl/gms-7731-android-p9846https://car-tronic.pl/gms-7731-android-p9846

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Wysłany: 06-03-2017, 19:55   

Piotr.prot napisał/a:
Synchronizacja z telefonem to kpina,

Sprawdzałeś jaką masz wersję oprogramowania? Mi łączy za każdym razem bezbłędnie. To samo telefon żony.

RedAxe 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 MT
Wysłany: 06-03-2017, 19:56   

Mnie zamontowali w przy zakupie Blaupunkta San Diego (z nawigacją i kamerą cofania, nie jest na Androidzie)w miejsce oryginalnego radia. Mimo nienajlepszych opinii, ja jestem zadowolony z radia, nie ma problemu z synchronizacją po Bleutooth.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 06-03-2017, 20:26   

Witam
Serwis zalozy kazda stacje jak rowniez warsztat zajmujacy sie sprzetem car audio.
Na rynku jest kilka firm ktorych radia mozna wlozyc do auta Kenwood, jw balupunkt wspolpracujace z systemem rockford.
Alpine nie wspolpracuje dlatego tez w serwisie dodatkowo doklada sie wzmacniacz w miejsce orginalnego.
Mozna zalozyc co sie chce tylko trzeba pamietac
- glosniki przednie wymagaja zwrotnic
- glosniki przednie zalezenie od ver sa o impedancji 2ohm/4ohm nalezy sprawdzic przed kupnem wzm
- subwoofer to glosnik dwucewkowy o impedancji~~1.5 kazda
- wzmacniacz musi to potrafic uciagnac bez utraty na mocy i uruchamiania systemow zabepieczajacych
- wyprogramowac ori radio z etacsu (komputer auta)
- potrzebny modul do sterowania z kierownicy

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Odpowiedz do tematu