|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer vs przyczepa kempingowa |
Autor |
Wiadomość |
Lipson-L1
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Gru 2012 Posty: 95 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 12-05-2016, 22:20 Lancer vs przyczepa kempingowa
|
|
|
Czy ktoś ciągnął na wakacje kemping Lancerem ? Rozważam zakup po sezonie i chętnie bym się coś dowiedział w temacie jaką wagę miały wasze przyczepy kempingowe, jakim spalaniem było to okraszone, jak z bocznymi podmuchami powietrza itp. Z dowodu rejestracyjnego wynika że max DMC przyczepy z hamulcem to 1300 kg. Taka masa do ciągnięcia dla Lancera 1.8 to wg mnie mega przesada. Przyczepką towarową woziłem ok. 800 kg i miałem wrażenie że więcej będzie dla Lancera męczarnią. U was jak to wyglądało? |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 12-05-2016, 23:19
|
|
|
Chyba bym się nie porwał na coś takiego, Lancerek chyba zameczy się czymś takim. Aczykolwiek znam goscia co Berlingo 1.4 w benzynie zagazowanej jezdzi z kempingiem do Chorwacji. Sam twierdzi ze to meka, redukunesz widzac wzniesienie, nie mowiac juz o gorach, ale da sie. Ja ciagnac zwykla przyczepe czuje ze stawia Lancerowi opor, a co dopiero kemping Dieslem to może i bym się zdecydowal, ale nie benzyną1.8 |
|
 |
Lipson-L1
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Gru 2012 Posty: 95 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 13-05-2016, 22:13
|
|
|
brylekVFR napisał/a: | to meka, redukunesz widzac wzniesienie, nie mowiac juz o gorach, ale da sie |
Mój ojciec (lat 71) wspomina jak za komuny Fiatem 125 P (70 KM) ciągnął do Jugosławii przyczepę Niewadów N126e to był luksus , maluchami (126P) co ciągnęli to mieli mękę
Tak na poważnie na przyczepie towarowej miałem 800 kg piasku + ok 100 kg przyczepka i spokojnie Lancer dawał radę więc pytam czy ktoś ciągnął coś cięższego na dłuższych trasach ? |
|
|
|
 |
|
|