Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie odpala Gdi
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2016, 16:27   

Ale do odczytania błędów wystarczy zwykła zworka w złączu diagnostycznym :wink: .
Aby odczytać parametry to kabel vag kkl i evoscan, typowymi warsztatowymi sprzętami to prawdopodobnie nic nie zrobią no chyba że Mutem 8) .

bugaj102 
Forumowicz
Małoznawca

Auto: Carisma 1.8 115km
Wysłany: 13-05-2016, 21:13   

Masz rację nic nie zdziałał komputerem mechanik chech engine mi się wcale nie świeci więc najpierw muszę znaleźć przyczynę tego ale stoi w warsztacie i pytanie do was?? Czy spalona cewka zapłonowa może tak wpływać na pracę silnika, że dzieją się z nią takie rzeczy, utrudniony zapłon jak się rozgrzeje nie chcę jechać traci moc aż zgaśnie ostygnie znów utrudniony zapłon spod cewki wydobywa się siwy dym cewkę widać że się spaliła bo plastik się stopił więc pytanie czemu??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-05-2016, 21:41   

bugaj102 napisał/a:
cewkę widać że się spaliła bo plastik się stopił więc pytanie czemu??
Słaby styk ze świecą albo zaolejona i powstały przebicia. Może wypadła z niej sprężynka stykająca do świecy albo jest wyciek oleju spod uszczelniacza gniazda świecy.

bugaj102 
Forumowicz
Małoznawca

Auto: Carisma 1.8 115km
Wysłany: 14-05-2016, 07:11   

Wiesz co lało się do gniazda spod pokrywy zaworów ale wyciek usunięty :)

[ Dodano: 14-05-2016, 07:11 ]
ale zy cewki mogą powodować takie głupoty? Przebicia nierówną pracę osłabienie auta i gaśnięcie?

[ Dodano: 14-05-2016, 10:06 ]
Wyskoczyły dwa błędy czujnik ciśnienia paliwa i cewka zapłonowa

[ Dodano: 14-05-2016, 13:47 ]
Powiedzcie co jest spowodowane zbyt wysokim napięciem na jednej z cewek na 3 jest po 2volt a na jednej jest ponad 5volt aż się topi cewka ale samochód nie jest odpalony jest włączony zapłon

[ Dodano: 14-05-2016, 14:19 ]
Elektryk powiedział, że to wina komputera w kabinie to prawda? Nie chcę kupować i tracić pieniędzy

[ Dodano: 15-05-2016, 09:57 ]
nikt mi nie może pomóc?

Odpowiedz do tematu