|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
OT z rankingu o awaryjnosci, a jest o RTV |
Autor |
Wiadomość |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 19:26
|
|
|
sla--bardzo dobrze prawisz z tym że japan to ma być japan,ale....Właśnie obecnie jest mało rzeczy z danego kraju montowane w tym samym kraju-globalizacja,cła i inne takie.Ale z drugiej strony to troszke mi Cie szkoda bo skąd biedaku wezmiesz oryginalne niemieckie Adidasy,czy nike made in USA.A nie chodzisz w takich butach..hmm.to Ecco też robią w indonezji,a nie w Dani.Telewizora też w domu pewnie nie masz bo Sony to Espania,a Philips made in Europe.Ciuchy,sprzęt rtv,tel.kom.itd 95%rzeczy jest produkowana lub tylko składana!!z oryginalnych częsci gdzie indziej.Więc co się czepiasz?może Cari dłużej pojeżdzi bezawaryjnie niż Lancerek .Audi A6 made in China ,a tyle kosztuje to jest gaget. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 00:08
|
|
|
Philips zawsze był i będzie made in Europe-Eindhoven, Holland.
Zaś najlepsza montownia europejska znajduje się w Belgii. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24318 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk

|
Wysłany: 15-04-2007, 20:08
|
|
|
Bastek napisał/a: | Philips zawsze był i będzie made in Europe-Eindhoven, Holland. |
he he - to moze dlatego wszystko co mialem (lub znajomi) Philipsa sie tak szybko i czesto psulo. Normalnie NAJGORSZA elektronika - tylko czajnik bezprzewodowy mi dziala (ale juz u szwagra sie spalil). |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 20:12
|
|
|
To albo ktos ma pecha, albo nie jest elektronikiem, proszę podaj przykład, pozdr |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24318 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk

|
Wysłany: 15-04-2007, 20:17
|
|
|
nie zrozumiales - napisalem, ze Philips robi najgorsza na swiecie elektronike:
- telewizor - padl po 2 latach
- nagrywarka - 4 razy w naprawie, potem wymiana
- magnetowid - padl po roku, nikt nie jest w stanie go naprawic, gubi kolory
- odtwarzacz CD do auta - padl wkrotce po kupnie
- czajnik bezprzewodowy - spalil sie na gwarancji
ja juz wiem, ze nigdy nic philipsa - nawet francuski thomson lepiej sie sprawuje - telewizory dzialaja latami |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 20:36
|
|
|
nie zgadzam się z tobą ani trochę, Philips robi najlepszą elektronikę, pomijąjąc fakt iż ma większość patentów na wszystkie technologie użyte w temacie Audio Video, mogę się rozwinąć jeśli masz ochotę? |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 15-04-2007, 21:07
|
|
|
nie ma sensu - mnie nie przekonasz, bo akurat sie kilka razy nacialem
a najlepsza elektronike robia japonczycy - to raz, a dwa ze wiekszosc patentow jest teraz wlasnoscia kilku koncernow na raz - czasy plyty CD (ktora wymyslil) to dawne czasy
jak powiedzial znajomy naprawiacz sprzetu - po latach 80 niepsujaca sie elektronika wstrzymywalaby rozwoj (bo kto kupi nowy sprzet, jak stary dziala 50 lat) i dlatego najlepszy sprzet powstawal do lat 90 XX wieku... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-04-2007, 21:26
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | nawet francuski thomson lepiej sie sprawuje - telewizory dzialaja latami |
Potwierdzam - wszystko co thomsona działa, i działa, i działa.... jedynie piloty po 5ciu latach zdychają i trzeba za *dzieści złociszy nowego sobie sprawić |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 21:45
|
|
|
Rozumiem, że jesteście z branży i wiecie lepiej co jest lepsze i co się psuje a co nie , co do Thomsona nie zrobili nic fajnego oprócz formatu mp3!
Ja osobiście używam różnych produktów Philipsa i jestem zadowolony i jak słyszę, że Japończycy robią najlepszą elektronikę , to dziwie się z kąd macie te newsy.
Przykładem jest może marka Sony, która nie posiada nawet własnej matrycy-Samsung , zaś elektronika- procesory np: Bravia , które się tak reklamują, są kopią digital natural motion Philipsa- patentu z początku lat 90tych, stosowanego w tv crt z serii match line.
Dobra co ja tu będę pisał, ważne , że jesteście fachowcami z zakresu Mistu:)
Pozdr, |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 16-04-2007, 07:39
|
|
|
Ja tylko stwierdziłem fakt co do Thomsona że działa i się nie psuje. Nie wypowiadałem się słowem na temat innych w tym japońskich marek |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
STRUSIU
Mitsumaniak Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
|
Wysłany: 16-04-2007, 11:59
|
|
|
Czy jest tu jakiś moderator ? Co ma wspólnego Carisma ze sprzętem RTV??
Nie ten dział.
(mój post można wyciąć ) |
_________________ Była Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS '98 sedan
Było Mondeo MK4 2.0 TDCI '08 kombi
Jest Mondeo MK4 2.2 TDCI 200KM `11 kombi
00187/KMM
Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW! |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-04-2007, 12:26
|
|
|
Bastek, hehe Philips był dobry, ale z 10/15 lat temu, obecnie daleko mu do czołówki sprzętu elektronicznego.
Ja akurat byłem w tej branży parę lat, mam też kumpla który jest dyrektorem działu ... chyba TV w Philipsie ... i nikt kto nie jest ślepo zapatrzony w swoją markę nie stwierdzi że Philips to sprzęt z najwyższej półki ... użytkowej elektroniki, a i daleko im obecnie do popularnego Sony czy Panasonica ... a więc do Japończyków.
co do patentów ... to masz rację, ale większość popularnych producentów Sony, Panasonic, Philips, Samsung, wymyśliła jakiś tam patent, który jest powielany u innych producentów i philips tutaj niczym nie odstaje na plus ... na minus chyba też nie. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-04-2007, 13:09
|
|
|
Panowie wszystko zależy od tego, co rozumiemy przez najlepszą elektronikę.
Jeżeli "najlepsza" jest ta najbardziej niezawodna, to obecnie chyba takiej nie ma
Jeżeli "najlepsza" to taka, która najlepiej spełnia swoje zadanie (np. w przypadku audio najlepiej gra) to najlepszą elektronikę robią zazwyczaj firmy, których nazw większość ludzi zazwyczaj nie słyszała.
Wy mówicie o Philipsie, Sony czy Panasonicu. A ja pokażę wam odtwarzacz CD zrobiony w Polsce, któremu topowe produkty tych firm nawet do pięt nie dorastają.
Z dziedziny audio. Kto z was słyszał takie nazwy jak Krell, Mark Levinson, Nagra, Ancient Audio, Audio Note czy Zanden? To tylko kilka firm, których produkty biją pod względem jakości WSZYSTKO co wypuściły wielkie koncerny. I to biją tak o 10 klas. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 07:53
|
|
|
Zgadza się , ale ja mówię o produktach masowych, typowo użytkowa elektronikia.
Panowie mam na codzień doczynienia z około 100 modelami tv lcd i plasma, i jak ktos pisze mi , że Sony robi najlepsze tv i co gorsza ma lepszą jakość produktu, obrazu a co za tym idzie bezawaryjność to jest w wielkim błędzie-Sony skończyło się na Trinitronie i nic więcej nie wymyśliło w tv. Panasonic, owszem robi dobre plasmy, ale LG również i jest sporo tańsze, tym bardziej, że Panas nie produkuje matryc. Tak samo wszyscy chwalą Samsunga, owszem robi fajne matryce i nic więcej.
Wszystkie patenty w tv wymyślił Philips, a inni bardziej lub mniej udolnie je kopiują.
Każdy kupuje na co ma ochotę , ma swoją ulubioną markę i niech tak zostanie, pozdr.
[ Dodano: 17-04-2007, 07:57 ]
Chciałem dodać iż co do japońskich producetów jedyną marką godną uwagi jest SHARP! |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-04-2007, 08:31
|
|
|
Bastek, ja myślę, że jeszcze należałoby zrobić podział, bo żadna firma (z tych "koncernów masowych") nie jest najlepsza we wszystkim.
Panasonic - TV, Projektory i jeszcze kilka rzeczy
Philips .... nie wiem w czym by miał być najlepszy ... no ale pewnie jest, skoro tak uważasz
Sharp ... te produkty, które ja znam Sharpa, to ... odbiegają dość sporo od normy (ale nie znam produktów tego producenta takich jak TV, sprzęt audio)
Sony ... może nie jest najlepszy (fakt że w TV opuścili jakość), ale generalnie w każdym produkcie ma w czołówce swój model
LG, Samsung ... mają kilka dobrych produktów (zwłaszcza TV), ale daleko im do wyżej wspomnianych marek w pozostałych produktach elektroniki użytkowej.
szczeslaw, nawiązując do Twojego postu, to tak jak zauważył Bastek, ja i chyba pozostali, pisaliśmy o producentach (koncernach) elektroniki użytkowej, a nie ..."dla wybrańców" |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
|
|