|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Antena radiowa się obraziła :( |
Autor |
Wiadomość |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 10-05-2016, 11:47 Antena radiowa się obraziła :(
|
|
|
Witajcie.
Antena przestała się wysuwać.
Po włączeniu bądź wyłączeniu radia słychać przekaźnik sterujący anteną, nie słychać pracy silnika anteny.
Ki diabeł?
Czego szukać? |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-05-2016, 13:15
|
|
|
Wyjmij antenę . padł prawdopodobnie silniczek w antenie |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 10-05-2016, 20:44
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Wyjmij antenę . padł prawdopodobnie silniczek w antenie |
Qrde, coś mi zeżarło odpowiedź.
Dzięki, Zbyszku za info.
U mnie jest o tyle ciężko, że śruby od błotnika mam zapieczone na amen - te pod zawiasami drzwi. Budę mam nowszą, tę z "napompowanymi" błotnikami, do której nota-bene nie ma snorkela
Będę więc znów potrzebował dostać się od strony nadkola - a kabla antenowego (koncentryka) OIDP nie da się odpiąć
Chociaż chyba jakoś to wydzierałem, jak u Ciebie kupiłem badylek do anteny, to jakoś cały mechanizm czyściłem i smarowałem na nowo. |
Adam. |
|
|
|
 |
n_bart
Mitsumaniak
Auto: PII 2,8 A/T long po lifcie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2014 Posty: 68 Skąd: Wilkowice /k.Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11-05-2016, 19:38
|
|
|
Rander napisał/a: | ...do której nota-bene nie ma snorkela ... |
są snorkele do tej wersji. Poszukaj dobrze po necie.
Nie wiem czy Zbyszek ma, a ja znalazlem np tutsj http://opony-4x4.pl/osprzet-off-road/snorkele/ ,. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2016, 09:34
|
|
|
n_bart napisał/a: | Rander napisał/a: | ...do której nota-bene nie ma snorkela ... |
są snorkele do tej wersji. Poszukaj dobrze po necie.
Nie wiem czy Zbyszek ma, a ja znalazlem np tutsj http://opony-4x4.pl/osprzet-off-road/snorkele/ ,. |
Dzięki
Najbardziej podobny to:
Cytat: | 49. Snorkel Mitsubishi Pajero II V33 1998-2005 CLASSIC
( z szerszymi błotnikami )
snsv33 |
Ja mam budę V46, filtr powietrza okrągły ze "skrzydełkami".
Muszę podzwonić, ewentualnie podjechać.
[ Dodano: 17-06-2016, 21:05 ]
zbyszekm2 napisał/a: | Wyjmij antenę . padł prawdopodobnie silniczek w antenie |
Wreszcie wczoraj się zabrałem za temat.
Problem okazał się na tyle prozaiczny, co i dziwny.
Otóż pod jedną ze szczotek silniczka nie było sprężynki. Czyżby skorodowała doszczętnie? Druga była jakby dopiero co zamontowana. Komutator nieco już zjechany, wewnątrz silnika sporo zanieczyszczeń.
Na ochotnika zgłosił się jakiś długopis-reklamówka jako dawca części zamiennej, więc antena już z powrotem radośnie jeździ |
Adam. |
|
|
|
 |
|
|