Modernizacja |
Autor |
Wiadomość |
Marciniak84
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Pajero II
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 29 Mar 2016 Posty: 6 Skąd: Ostrow Mazowiecka, Warszawa
|
Wysłany: 09-05-2016, 20:39 Modernizacja
|
|
|
Witam Wszystkich
Moj Mis (3D) poszedl wlasnie na spawanie ramy. Przy okazji wyszlo, ze amory tez juz kleknely jak i sprezyny, tlucze teraz o odboje az (nie)milo. Jako ze chce smigac sobie rekreacyjnie po bezdrożach i bez obawy na dolki i gorki chcialbym przeprowadzic lift.Teraz moje pytanie. Czy moglby mi ktos podpowiedziec jakich czeci potrzebuje i jaka firme polecalibyscie wybrac na zakupy? Czy lift 2" to zaawansowana modyfikacja? Co Dodatkowo potrzeba do takiej operacji? Polybushe, jakies inne drazki? Samochod stoi juz na warsztacie i potrzebna mi jest konkretna i rzeczowa ocena. Zgory dziekuje.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dyzioo
Forumowicz Pozdro600
Auto: Pajero II 2.5TD SuperS 1996 3d
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Sty 2015 Posty: 132 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 09-05-2016, 23:01
|
|
|
Tylko zadaj sobie jedno zasadnicze pytanie...
PO CO...??
poczytaj na forum... jest wszystko opisane...
Pozdro600 |
|
|
|
 |
Marciniak84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-05-2016, 17:25
|
|
|
Jak to PO CO?? Przeciez to samochod terenowy, a nie spotrowe wozidelko, w ktorym tylkiem ciagnie sie po ziemi!!:) Musi miec odpowiednia wysokosc. Skoro czeka mnie i tak i tak wymiana amorow i sprezyn to dlaczego nie zainwestowac troche grosza i zrobic tak aby oko cieszylo i bylo satysfakcionujace w terenie. Z czasem i tak samochod bedzie coraz bardziej ulepszany do zadan w coraz trudniejszym terenie. Podpowiedzcie jakies zestawy ew. marke na ktora warto zwrocic uwage.
[ Dodano: 12-05-2016, 14:52 ]
To moze inaczej. Jakie sprezyny i amory na tyl polecacie, zeby samochodzik jak najwyzej stal bez innych modyfikacji?
[ Dodano: 12-05-2016, 14:55 ]
Czasem mam na tyle ze 3 osoby i oczywiscie liczmy pelen bak ropy. . Co tu wsadzic zeby za mocno nie kucalo? |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 15-05-2016, 10:02
|
|
|
Marciniak84 napisał/a: | Jak to PO CO?? Przeciez to samochod terenowy, a nie spotrowe wozidelko, w ktorym tylkiem ciagnie sie po ziemi!!:) Musi miec odpowiednia wysokosc. |
Wiedz o tym, że prześwit zostanie ten sam (sztywny most z tyłu). Zwiększysz tylko kąt rampowy.
Przy okazji podniesiesz środek ciężkości, co czasami może być dużą wadą - łatwiej auto przewrócić, czy to na szosie w zakręcie, czy to w terenie.
Jeśli chcesz nieco zwiększyć prześwit, to zmień kapcie. Wada: większe naprężenia w układzie napędowym, błędne wskazania prędkościomierza i licznika kilometrów, ewentualnie konieczność podcięcia przodu do uzyskania odpowiedniego skrętu kół. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
Marciniak84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2016, 12:37
|
|
|
Zrobilem tak. Kupilem sprezyny Lovells +2" medium i do tego 4 amory Profender +2". Na tym na ta chwile zakonczylbym podnoszenie. Dobiore sobie jeszcze tylko jakies M\T'ki i to na razie tyle. Czy postawilem na dobry wybor jesli chodzi o graty? Moze ktos mial wczesniej z nimi do czynienia? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 16-05-2016, 20:00
|
|
|
Tak jak Rander prawi prześwitu tym sprzętem jak zakupiłeś nie zwiększysz Mam w komplecie Lovells +2" 250kg ->>amorki i sprężyny. Na wyjazd,daleki wyjazd, mam ostro dociążony samochód. Sprężyny wytrzymały 2 lata i siadły. Teraz mam podkładkę gumową pod sprężynami tylnymi, chciałem podać grubość/wysokość ale skleroza i teraz po załadunku sprzętu turystycznego jest OK Maks opon to 31" a i tak częściej wymienia się łożyska->>przednie. Nie szalej z podnoszeniem bo po za wyglądem mija się to z celem. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|