Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tyku
23-05-2016, 10:10
Lancer w Kombiaku - opinie
Autor Wiadomość
Wookie1988
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2016, 19:53   Lancer w Kombiaku - opinie

Witam, panowie szukam od jakiegoś czasu Kombiaka, innego niż Passat albo Octavia. Na moim oku sa Vectry C albo Mazda 6 ale dzisiaj przypomniałem sobię o takim czymś jak Lancer w Kombi, no właśnie np taki

http://otomoto.pl/oferta/...html#c91f239af9

głownie chciałbym się dowiedzieć jak u niego z kosztami utrzymania, usterkami, rdzewieniem, tolerowaniem LPG, jest to rozsądny samochód tak jak vectra albo mazda ?

Wojti75 
Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2016, 22:19   Re: Lancer w Kombiaku - opinie

Wookie1988 napisał/a:
Witam, panowie szukam od jakiegoś czasu Kombiaka, innego niż Passat albo Octavia. Na moim oku sa Vectry C albo Mazda 6 ale dzisiaj przypomniałem sobię o takim czymś jak Lancer w Kombi, no właśnie np taki

http://otomoto.pl/oferta/...html#c91f239af9

głownie chciałbym się dowiedzieć jak u niego z kosztami utrzymania, usterkami, rdzewieniem, tolerowaniem LPG, jest to rozsądny samochód tak jak vectra albo mazda ?

Lancer jest rozsądnym autem. Tylko, w Niemczech takie auto kosztuje ok. 3000 EUR. z podobnym przebiegiem więc handlarz charytatywnie auta nie sprzedaje. Kupił okazyjnie ?? daje 10% szans. Do tego silnik jest super ale lubi paliwko i to bardzo.
Usterki to w większości eksploatacyjne lub elementy zawieszenia. Łączniki stabilizatora, może po czasie tuleje wahacza ale ceny części dość przystępne. Rdza ? To zależy gdzie parkował czy pod chmurką całe lata i czy był robiony, bo wtedy coś może szybko wyskoczyć. Chyba nawet mniej Lancerka bierze rdza przynajmniej podwozie w porównaniu z Mazdą 6 z podobnego rocznika. Mój brat taką Mazdę posiada i już sporo ją łapie.

Coś jeszcze wysyłam Ci na PW. Zerknij jak chcesz

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 23-05-2016, 18:02   

Koszty utrzymania - spalanie średnio 9-10 litrów paliwa, bardzo dobrze znosi LPG. Ceny części w InterCarsie są porównywalne do części aut bardziej popularnych typu Mazda 6, Vectra B i C. Jeśli posiadasz kartę MM to części kupujesz za grosze. Auto w sumie się nie psuje, ja głównie w zawieszenie zainwestowałem (tylne zawieszenie po zakupie + później drążki kierownicze i drążki stabilizatora) - wiadomo polskie drogi. W moim przypadku jedyną usterką, którą nie planowałem to były awarie alternatora (był temat na forum), po wymianie na używkę za 170 zł po problemie. Kombi samo w sobie nie jest za duże (dla mnie to atut), świetnie przyspiesza i rewelacyjnie trzyma się drogi (sztywne sportowe zawieszenie). Korozja - mam to auto z 2003 roku, wygląda naprawdę dobrze jak na te lata, prawie nie wiem co to rdza. W chwili obecnej zalążki "rudej"- punkciki pojawiły się na progach i na tylnych nadkolach. W sobotę byłem w ASO na sprawdzeniu "rudej" i formalnie jest to tylko kosmetyka do zrobienia (blachy nie są przeżarte, pogniłe), aby zabezpieczyć auto na dłużej. Kupując Lancera w kombi powinieneś być zadowolony.
PS: auto jest w Szczecinie, jakbyś chciał po nie jechać i sprawdzić daj znać na priv, pomogę przy oględzinach i zakupie (zaprzyjaźniony warsztat w Szczecinie) + wiem co sprawdzać :)

Wookie1988
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2016, 19:24   

A dostępność części ?

No i czytałem że mały prześwit jest i że w mieście mozna czasem przytrzeć podwozie, prawda to ? jesli tak to mozna dac inne sprezyny zeby wyzej byl troche zawieszony ?

Klark 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-05-2016, 07:37   

Części w IC dostępne od ręki. Co do prześwitu - wszystko jest ok. Wyższe krawężniki, progi zwalniające itp pokonujesz bez problemu. Najlepiej się przejechać danym modelem i będziesz wiedział, czy chcesz go mieć :) . PS: chyba do końca maja jest promocja w ASO Mitsubishi na wiosenny przegląd 59 zł (w Szczecinie przechodzi przez stację diagnostyczną, później przez ok. 1h trzepią auto).

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 26-05-2016, 08:54   

Pomijając wszystko ciężko porównywać Lancera z Vectrą czy Mazdą 6 bo to są inne segmenty. Lancer jest od nich mniejszy.

Klark 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-05-2016, 07:30   

Hornet przytoczone modele były tylko do ogólnych cen części w IC, a nie jako porównanie aut.

Odpowiedz do tematu