Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Filtr kabinowy ( chyba elektrostatyczny)
Autor Wiadomość
kukum 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,6 16v GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2016, 13:08   Filtr kabinowy ( chyba elektrostatyczny)

Witam posiadam carisme i mam tki problem chciałbym odgrzybic klime ale przed tym chciałem wyczyscic filtr. Czysciłem go odkurzaczem przez rezystor ale to tak jakbym wgl nie wyczyscił i chciałem go wyciagna tylko tyle ze zadnych sróbek nie znalazłem tylko sa takie spinki i widac ze jak bym je odpioł to by ta pokrywa na dół spadła. i nie wiem czy trzeba to wszystko wyciagnac ta dmuchawe czy wuystarczy tu sprzodu te spinki odpiac i nie wiem tam z tyłu na zawiaskach jest czy jak? A teraz tak chce kupic preparat ( taka pianke) i sie zastanawiam gdzie pchac ta rurke w dmuchawie w lewa strone czy w prawa ? i gdzie ona wgl ma dziure co zasysa powietrze z pola. Ci holendrzy to naprawde za duzo palili połaczyc flancuza i volvo to na prawde magicy :D ale autko fajnie sie sprawuje nie ma to tamto. A model to carisma 1.6 16V 66Kw 1996 rok manualna klima wersja GLX

Sebastian_PL 
Forumowicz
Strażak - Ratownik

Auto: Mazda 3 BK
Wysłany: 28-05-2016, 14:20   

Podbijam do kolegi wyżej.
Byłem dziś u wulkanizatora i podpiął pod maszynę do nabijania i wszystko przebiegało poprawienie. Lecz po nabiciu nie chłodzi tak jak powinien, nawet wcale. Koleś powiedział, że trzeba będzie wymienić pewnie filtr i będzie ok. Co sądzicie o tym? Bo płyn chłodzący był, ale nie chodził. Pompa się załącza wszystko jest ok.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 29-05-2016, 21:08   

kukum, tutaj masz temat filtra w cari:
http://forum.mitsumaniaki...?t=1891&start=0

Odpowiedz do tematu