|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Carisma 1.6 Kat 16V 103 KM 2000r Filtr kabinowy |
Autor |
Wiadomość |
Sawanstor
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 99KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-03-2016, 23:22 Mitsubishi Carisma 1.6 Kat 16V 103 KM 2000r Filtr kabinowy
|
|
|
Witajcie. Otóż problem dotyczy samochodu wymienionego w temacie (żeby nie przepisywać tego kilka razy). Otóż rozkręciłem schowek i nie ma tam filtra kabinowego. Mam wersję z manualną klimatyzacją. Problemem nie jest smród lub coś w ten deseń, lecz mocno parujące szyby (zwłaszcza wieczorem jak jest chłodniej) i to utrudnia poważnie komfort jazdy. Słyszałem, że zamiast tego filtru jest coś takiego jak filtr elektrostatyczny czy coś podobnego, lecz nie wiem gdzie on jest. Czy warto jechać do mechanika, aby poszukał gdzie jest jakikolwiek filtr i go wymienił? Bo samochód jakiś filtr mieć musi, a patrząc na zaparowane szyby to jest, ale cały brudny. Proszę o nieusuwanie ani przenoszenie tematu do kosza, gdyż jedyne informacje jakie znalazłem są z 2009r i nie wiem, czy moja Carisma ma filtr kabinowy, czy filtr elektrostatyczny czy w ogóle nie ma żadnego filtra. Proszę o pomoc. http://coltmania.pl/wnetr...ie-t215-20.html - schowek wygląda tak samo jak u użytkownika Zubrina czy jakoś tak. |
Ostatnio zmieniony przez Sawanstor 18-06-2016, 15:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Sawanstor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2016, 15:58
|
|
|
Aby nie robić niepotrzebnie nowych wątków zadam dwa pytania w tym.
1. Moja Carisma jest z 06.03.2000 roku i (jak się później okazało) jest to Carisma pierwszej generacji. Nic dziwnego gdyby nie to, że na wikipedii pisze, że Carisma przeszła facelifting w roku 1999, a mój samochód jest 3 miesiące przeszło po 2000 roku. Czy to jest normalne?
2. Jak wspominałem wcześniej rozkręcałem schowek i filtra kabinowego nie ma, a słyszałem o tym, że jest coś takiego jak filtr elektrostatyczny. Jeżeli miałby być, to w którym miejscu? Bo nie chce mi się wierzyć, że samochód z manualną klimatyzacją nie miałby żadnego filtru na kurz, a po drugie chciałem zrobić odgrzybianie klimatyzacji, a do tego powinno się ściagnąć filtr, aby nie wleciało do niego wszelkie dziadostwo z klimatyzacji.
Poniżej zdjęcie mojej Carismy z przodu i z tyłu:
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-06-2016, 16:25
|
|
|
Pytanie czy to data produkcji czy pierwszej rejestracji. Podaj VIN i wszystko będzie jasne. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 18-06-2016, 17:03
|
|
|
Sawanstor napisał/a: | Pytanie czy to data produkcji czy pierwszej rejestracji |
Standard. U mnie jest to samo.
Hugo napisał/a: | Podaj VIN i wszystko będzie jasne. |
Nie trzeba. Po przednich/tylnych lampach, masce i grilu widać, że to wersja przedliftowa. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Sawanstor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2016, 18:45
|
|
|
Nie podaję VIN ze względów bezpieczeństwa. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-06-2016, 18:59
|
|
|
Sawanstor napisał/a: | 1. Moja Carisma jest z 06.03.2000 roku i (jak się później okazało) jest to Carisma pierwszej generacji. Nic dziwnego gdyby nie to, że na wikipedii pisze, że Carisma przeszła facelifting w roku 1999, a mój samochód jest 3 miesiące przeszło po 2000 roku. Czy to jest normalne? | Masz poprostu błedną informacje w dowodzie, jakie masz oznaczenie na dziesiatej pozycji symobolu VIN? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|