Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:55
[I 2.0] Centralny zamek z kluczyka
Autor Wiadomość
slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2016, 17:46   [I 2.0] Centralny zamek z kluczyka

Witam
3 tygodnie temu kupiłem Outlandera i nie działa mi centralny zamek z pilota. Posiadam dwa kluczyki i po naciśnięciu każdego dioda świeci ale nic się więcej nie dzieje. Proszę o podpowiedź czy pozostaję tylko ASO czy da się samemu coś zdziałać?

Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 01-06-2016, 11:24   

W carismie można było ponownie zaprogramować pilota, może w outku też jest coś podobnego.

Wsiadasz do samochodu, wszystkie drzwi muszą być zamknięte. Wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz w pozycję ACC i z powrotem na OFF ( kluczyk musi zostać w stacyjce). Po tej operacji szybko wciskasz na chwilę przycisk na pilocie (obojętnie, który) i czekasz 10 sekund, po tym czasie wciskasz na chwilę dwa razy przycisk na pilocie, wyciągasz kluczyk ze stacyjki. Pilot powinien działać.

PS. Mam przed sobą oryginalny pilot i nie widzę tam żadnej diody :)

slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Wysłany: 01-06-2016, 20:09   

Niestety nic zrobiłem tą procedurę i nie działa.
No ja mam nawet dwa oryginalne kluczyki z pilotem przed sobą i na każdym są diody po środku pomiędzy przyciskami unlock a lock

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 02-06-2016, 01:05   

W serwisówce jest instrukcja programowania pilotów od zera, można spróbować.

slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Wysłany: 02-06-2016, 06:56   

elektryk napisał/a:
W serwisówce jest instrukcja programowania pilotów od zera, można spróbować.

Przejrzałem cały service manual i nie znalazłem możesz kolego podpowiedzieć w którym pliku trzeba tego szukać?

flash 
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Wysłany: 02-06-2016, 08:31   

Rozumiem, że zacząłeś poszukiwanie przyczyny od wymiany baterii w pilocie na nowe...??? :)

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 02-06-2016, 10:14   

slayer20 napisał/a:
Przejrzałem cały service manual i nie znalazłem możesz kolego podpowiedzieć w którym pliku trzeba tego szukać?
Numer rozdziału jest odpowiedzią na wielkie pytanie o życie, wszechświat i całą resztę.

slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Wysłany: 02-06-2016, 12:33   

flash napisał/a:
Rozumiem, że zacząłeś poszukiwanie przyczyny od wymiany baterii w pilocie na nowe...??? :)

Baterii nie zmieniałem ponieważ jeden i drugi kluczyk po naciśnięciu przycisku świeci. Więc bateria jest ok.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 02-06-2016, 22:14   

slayer20 napisał/a:
flash napisał/a:

Baterii nie zmieniałem ponieważ jeden i drugi kluczyk po naciśnięciu przycisku świeci. Więc bateria jest ok.
Nie o to chodziło że bateria jest zepsuta, ale o to że wymiana baterii może spowodować rozsynchronizowanie pilota i odbiornika. Czasem ludzie mają podobny problem po wymianie baterii.

flash 
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Wysłany: 03-06-2016, 21:43   

elektryk napisał/a:
Nie o to chodziło że bateria jest zepsuta, ale o to że wymiana baterii może spowodować rozsynchronizowanie pilota i odbiornika. Czasem ludzie mają podobny problem po wymianie baterii.

Dokładnie o to mi chodziło :)

Zapytaj sprzedawcę, czy przed sprzedażą zmieniał baterie w pilotach. Jeśli tak to na pewno oba kluczyki do synchronizacji.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 05-06-2016, 16:59   

flash napisał/a:
Zapytaj sprzedawcę, czy przed sprzedażą zmieniał baterie w pilotach. Jeśli tak to na pewno oba kluczyki do synchronizacji.
Czyżby Mirek handlarz samochodami?
Jak się da naprawić tanio to dobrze bo cena wzrośnie, a jak nie to nie grzebać dalej i powiedzieć że tak już kupiłem ;)

slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Wysłany: 08-06-2016, 07:06   

elektryk napisał/a:
flash napisał/a:
Czyżby Mirek handlarz samochodami?
Jak się da naprawić tanio to dobrze bo cena wzrośnie, a jak nie to nie grzebać dalej i powiedzieć że tak już kupiłem ;)
No dokładnie taki typ sprzedawał. Powiedział że jest taka procedura w internecie że da się je dologować. Opony mi też dożucił bo powiedział że jedna jest wyząbkowana i huczy. Okazało się że tak jak myślałem łożysko jest do wymiany. Ta kto jest z tymi handlarzami najlepiej kupić nic nie zrobić przy aucie tylko podbić cenę i do klienta on sobie zrobi.

[ Dodano: 12-06-2016, 16:05 ]
Czyli nikt nie ma wiedzy czy można coś samemu zdziałać?

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 19-06-2016, 11:18   

slayer20 napisał/a:
A procedura z serwisówki nie zadziałała?

slayer20 
Nowy Forumowicz
SLAYER

Wysłany: 22-06-2016, 06:51   

elektryk napisał/a:
slayer20 napisał/a:
A procedura z serwisówki nie zadziałała?

Niestety nic nie ma w serwisówce na temat programowania kluczyka. Przewertowałem skrupulatnie całą i nie znalazłem nic poza wymianą baterii i ustawianiem migania świateł i sygnału przy zamykaniu. Dzisiaj kolega kupuje program i kabel do mitsu więc jeszcze tu poszukamy. No ale chyba jednak pozostaje mi ASO.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 22-06-2016, 09:47   

slayer20 napisał/a:
Niestety nic nie ma w serwisówce na temat programowania kluczyka. Przewertowałem skrupulatnie całą i nie znalazłem nic poza wymianą baterii i ustawianiem migania świateł i sygnału przy zamykaniu.
No i dokładnie pomiędzy ustawianiem miganiem światłami a wymianą baterii w kluczyku jest "HOW TO REGISTER SECRET CODE"

Odpowiedz do tematu