Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
siatka/kratka grodziowa
Autor Wiadomość
pardziak 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-06-2016, 12:46   siatka/kratka grodziowa

Hejka czy ktoś z was instalował albo próbował dorobić siatkę grodziową... chcę oddzielić przestrzeń bagażową od pasażerskiej w sytuacji gdy muszę załadować bagażnik pod dach... z tym że ma być to okazjonalnie więc ... permanentna kratka mnie nie interesuje... bawił się ktoś w to ?! da się to zrobić ?!

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 27-06-2016, 12:59   

polecam akcesoryjną oryginalną. Ja kupowałem w ASO Citroena za 2/3 ceny Mitsu. Numer katalogowy MZ314341. Nawet psy Francuzi znaleźli identyczne do zdjęcia ;) tylko chyba taniej je karmili ;)

pardziak 
Forumowicz

Wysłany: 27-06-2016, 13:51   

ale mówisz o kratce czy siatce ?! bo i pytanie jak ją instalowałeś do dachu bo ja tam nie mam zaczepów chyba że podsufitką jest miejsce ?na montaż ... dałbyś fotę jak to u ciebie wygląda ?!

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-06-2016, 18:13   

o kratce. Była mocowana do tych relingów po bokach w bagażniku. montaż trwał 5 minut. Fotki nie dam - od 4 lat jeżdżę Superbem, z siatką ;)

pardziak 
Forumowicz

Wysłany: 27-06-2016, 20:11   

właśnie a ja myślałem o czymś z materiału a nie ze stali ::))) łatwiejsze w przechowywaniu ...ale jak się nie da to i stal się zakupi :)

w każdym razie wielkie dzięki

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-06-2016, 18:01   

z materiału to niestety muszą być solidne uchwyty przy suficie. teoretycznie można dokładać, ale w praktyce tylko ori się sprawdza, a takich do Outka nie było.

Artipb 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II FL 2.0 DID
Wysłany: 28-06-2016, 22:43   

Kratka stalowa nie ma w ogóle zaczepów u góry, a jedynie po bokach - z tego co widzę po mojej, która leży w garażu (nigdy nie używana, w fabrycznej folii ze wszystkimi śrubkami, zaczepami i akcesoriami do montażu - nie wiem, jak to auto przechodziło przeglądy jako ciężarowe).
Siatki nie było nigdy w tym modelu, montaż sensownych zaczepów w dachu praktycznie niewykonalny.

Zwróć uwagę, że kratek stalowych było dwa, a nawet trzy rodzaje:
- siatka ażurowa z góry na dół;
- siatka ażurowa od dachu do oparcia kanapy, a poniżej tylko ramka ( IMHO z punktu przewożenia ciężarów ma plusy - da się włożyć coś długiego po złożeniu siedzeń, ale za to - minus -nie można zapakować ciężarów do bagażnika, złożyć siedzenia i coś lekkiego np. do środka - w razie wypadku leci prosto;
-model, który zdaje się ja posiadam - ażurowa siatka powyżej kanapy i pełne wypełnienie poniżej - nawet chyba z młoteczkiem do tłuczenia szyb.

pardziak 
Forumowicz

Wysłany: 29-06-2016, 08:48   

ja myślałem o zabezpieczeniu okazjonalnym żeby np. walizka nie wpadła do kabiny jak jest pod dach załadowany... to co podsyłal Rezon ... chyba montowane jest do ISOFIX i później quasi rozpórki miedzy oknami w bagażniku ...

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-06-2016, 09:09   

to co podsyłałem montowane jest wyłącznie do relingów po bokach bagażnika. Nie jest mocowane do Isofixu. Jest łatwe w montażu i demontażu. używałem tylko zimą do wyjazdu na narty w 5 os. TO nie jest do przewożenia ciężarów tylko przegroda przestrzeni bagażowej od kabiny. IMHO do przewożenia ciężarów to Outek bez dodatkowych sprężyn w ogóle się nie nadaje.

pardziak 
Forumowicz

Wysłany: 29-06-2016, 13:18   

właśnie ja o czymś takim mówię włożę wózek dziecka kilka walizek i jak coś wystaje za obrys fotela to nie chciałbym żeby przy ostrzejszym hamowaniu ale jakimś uderzeniu walizka wpadła mi do środka... nie będę tam worków z piaskiem woził :) ty miałeś te zasłonę którą wysyłałeś wcześniej ?!

ma ktoś coś takiego Numer katalogowy MZ314341 chętnie odkupię

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 29-06-2016, 21:15   

kup siatkę do bagażu i nie kombinuj są uchwyty do siatki w podłodze i po sparawie kto by chciał siatkę w aucie raczej odwrotnie,a poza tym chyba wiesz ile wejdzie do bagażnika outka jak będzie poza obrys okien to nie wiem czy nie będziesz tarł tyłem bo asfalcie :wink:

pardziak 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2016, 00:53   

przecież taka siatka się do trgo nie nadaje ja nie mówię o włożeniu walizki i przymocowany do podłoża tylko mówię np i wyjeździe nad morze z walizki dwa rowerki biegowe i masa pierdol wiec nie mówimy tu o samej masie ładunku ale ilości i objętości ergo taka siatka nic nie da...dlatrgo chce odrodzić chwilowo przestrzeń ładunkowo od pasażerskiej. ..tylko nie mówcie o bagażniku dachowym. ..

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-06-2016, 22:01   

pardziak napisał/a:
ty miałeś te zasłonę którą wysyłałeś wcześniej ?!
pisałem już: używałem tylko zimą do wyjazdu na narty w 5 os. narty/deski w pokrowcach wchodziły po przekątnej prawy dół, lewa góra. A później to już reszta do sufitu. Właśnie po to, aby nie jeździć po autostradach z boxem

szeryf85 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 26-02-2018, 21:43   Kratka/siatka do oddzielania bagażnika od kabiny

Hej,
czy spotkał się ktoś kratką/siatką, przy pomocy której można oddzielić bagażnik od kabiny? Często jeżdżę z bagażnikiem załadowanym po dach, i nie chciałbym żeby przy hamowaniu pół zawartości bagażnika wpadło mi środka :)
Pozdrawiam

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2018, 22:57   

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=97732

[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 26-02-2018, 23:12 ]
Dzięki za linka, scaliłem tematy 8) .

Odpowiedz do tematu