|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przednie zawieszenie prosze o diagnoze |
Autor |
Wiadomość |
dareckipl
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2016, 20:34 Przednie zawieszenie prosze o diagnoze
|
|
|
Witam wszystkich carisma 1.8 GDI 2004 przednie zawieszenie wymienione amortyzatory,końcówki drązków łączniki stabilizatorów lewy przegub, spreżyny drązki i tak na poczatku podczas skręcania w lewo slyszalem i czułem stuki po wymianie lewego przegubu stuki podczas zawracania w lewo ustaly ale pojawiły sie podczas spokojnej jazdy okolo 50kmh po lekkim łuku w lewo i nie moge dojsc jak i tez mechanicy co jest i co może byc przyczyną dodam jeszcze ze mam dziwny objaw podczas jazdy 40-45km/h czuje pod pedałem gazu drgania prosze o pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 29-06-2016, 23:18
|
|
|
Mi się kiedyś w cari zrobiło coś podobnego, winny był wahacz, a dokładniej ta tuża guma, co ją trzyma obejma przykręcana do budy auta. Co ciekawe objaw wyszedł po tym jak podniosłem auto na lewarku, bo coś przy nim robiłem. Na drugi dzień objaw zniknął, pojawił się po ponownym podniesieniu auta. Po wymianie wahacza objaw zniknął na stałe. Wiem, że wymieniałem prawy wahacz, ale nie pamiętam na którym zakręcie stukało. |
|
|
|
 |
dareckipl
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 2004
|
Wysłany: 30-06-2016, 18:27
|
|
|
dareckipl, Czy jest możliwe że jest to wina przegubu środkowego czy wewnetrznego dodam ze stuki sa tylko kiedy skrecam w lewo
[ Dodano: 01-07-2016, 20:23 ]
dareckipl, Witam czy nikomu nic nie przychodzi do glowy co moze byc |
|
|
|
 |
|
|