Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozrusznik do wymiany
Autor Wiadomość
jurellas 
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-07-2016, 11:52   Rozrusznik do wymiany

Witam szanownych kolegów :)
Od pewnego czasu coraz gorzej było z odpaleniem aż tu w przeciągu dwóch dni rozrusznik zakończył żywot. Wymontowałem,rozkręciłem i oczywiście okazało się że szczotki były zużyte na maxa. Wypaliło tzw szczotko-trzymacz i blaszki komutatora,wolałbym kupić nowy bo regeneracja mnie nie przekonuje skoro musiałbym kupić wirnik i szczotko-trzymacz,poza tym ząbki też już noszą ślady zużycia. W związku z tym mam pytanie jaki zamiennik jest godny polecenia,chodzi oczywiście o cały nowy rozrusznik ?

Już po bólu,kupiłem chińczyka a.c. za 490 zeta. Kręci jak szalony :)
Ciekaw jestem ile tak pięknie pokręci.
Cała rzecz jest dość ciekawa bo mam ori przebieg 152.800 można więc wnioskować że poprzedni właściciele kręcili co chwilę, skoro przy tym przebiegu szczotki zjechały aż do zwarcia obudowy z blaszkami komutatora jednocześnie owe blaszki wypalając :/
Gdybym miał ucho fachowca to można było uniknąć zniszczenia rozrusznika,pod koniec kręcił jakby wolniej, dużo głośniej i był problem z odpaleniem na tak zwany 'styk'
Cóż,nie wiedza kosztuje ale jest też bez cenna satysfakcja że można to zrobić samemu :)

Nastin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2007
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2016, 09:47   

Witam miałem ten sam problem przy przebiegu 138tyś,widać rozrusznik musi być dość kiepski skoro tylko tyle wytrzymuje,efekt był ciekawy bo przy odpalaniu był nawet metaliczy odgłos, a jak był ciepły to ciężko palił a wolno się kręcił.
Pewien serwis stwierdził że nawet dwumasa jest do wymiany,oczywiście po wymianie rozrusznika wszystko jest ok. :D

Odpowiedz do tematu