|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Kolumna kierownicza - Jak poskładać te kuleczki ? |
Autor |
Wiadomość |
sebo_runner
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi pajero 2 2.5 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2016, 21:36 [2.5 TD] Kolumna kierownicza - Jak poskładać te kuleczki ?
|
|
|
Witam! Problem dotyczy Pajero II 2.5 TD
Z racji , że mam silnik wyjęty chciałem uszczelnić kolumnę od strony wyjścia na koło kierownicy . Odkręciłem 4 śrubki i mówię zdejmę dekielek i zmienię uszczelkę . Niestety z obudową wykręcił mi się wieniec , a co za tym wyleciały kuleczki które chodziły po tym wieńcu . Wyjąłem więc całą kolumnę na zewnątrz . Rozkręciłem całość i tą część w którą wkręca się wieniec . Na środku jest taka rurka przez którą ta kulki przechodzą z przodu do tyłu . Niby wszystkie kuleczki powsadzałem jakoś cofając i do przodu tym wieńcem , ale nie jestem pewien czy to będzie dobrze działało . Przecież te kulki mogą wylecieć podczas kręcenia tym wieńcem od przodu albo od tyłu . Jak ktoś to rozbierał to na pewno wie o czym piszę , bo generalnie dość ciężko jest mi to opisać . Jak ktoś się zna na tym bądź to robił to proszę na PW o numer tel . Chyba , że ktoś ma sugestie jak to mam złożyć aby się nie zacinało ? Albo może ktoś ma Manuala do tej kolumny ? |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 14-07-2016, 22:00 Re: Kolumna kierownicza - Jak poskładać te kuleczki ?
|
|
|
sebo_runner napisał/a: | (...) Albo może ktoś ma Manuala do tej kolumny ? |
Patrzyłeś na ruską stronę?
Trochę tu: Рулевая рейка
To nie do Twojego, ale może coś Ci pomoże. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|