Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Dane techniczne do colta 1.3 93r help!!
Autor Wiadomość
Hammer
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 10:15   [CA1A 1.3] Dane techniczne do colta 1.3 93r help!!

potrzebuje dane do mojego silnika. chce troszke grzebnac w silniczku ale zeby cos zrobic musze mojemu mechanikowi dac dokladne dane silnika itd, typ itp. czy zna ktos jakas strone gdzie mozna takie informacje zaczerpnac?? kiedys cos znalazlem ale teraz nie moge na to trafic. help please :)
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 18:26, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2007, 10:19   

Hammer, polecam http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3445 - sciagnij sobie instrukcje serwisowa i dzialajcie.

Swoja droga grzebanie w 4G13 czyli 1,3 nie ma za bardzo sensu. Spalaniem zblizysz sie do 4G92 (1,6 16V) ale moca nie bardzo.

Porownanie danych technicznych znajdziesz tu -> http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=167

I witaj na Forum. :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Hammer
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 10:51   

dzieki wielkie za info !!!
nie wiedzialem ze to forum tak skutecznie dziala :)

ja glownie chce zrobic moze jakies planowanie glowicy, wymienic zawory, wydaje mi sie ze jest slabszy niz kiedy go kupilem. 3 rok leci jak go mam... moze szczelnosc, kompresja. mowisz ze spalanie bedzie wiele wieksze?? ile moze zyskac ??

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2007, 11:34   

Hammer napisał/a:
ja glownie chce zrobic moze jakies planowanie glowicy, wymienic zawory, wydaje mi sie ze jest slabszy niz kiedy go kupilem. 3 rok leci jak go mam... moze szczelnosc, kompresja.
To zawsze warto zrobic jezeli jest taka potrzeba. Zadbany samochod odwdziecza sie bezproblemow eksploatacja.

Hammer napisał/a:
mowisz ze spalanie bedzie wiele wieksze?? ile moze zyskac

Na to pytanie nikt Ci nie odpowie: spalanie 5 l wieksze moc 5% wyzsza.
Tak prosto to nie ma. Ogolna droga jest znana ale wiadomo na 100%, ze latwiej jest kupic cos z mocniejszym silnikiem ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Hammer
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 11:48   

no wlasnie... nie chce robic jakis mocnch szalonych tuningow mechanicznych tylko bardziej odswierzyc silnik. mechanik mi mowil ze po splanowaniu glowiny w rozsadnych granicach zwiekszy sie kompresja co pojdzie w parze z nieco wieksza moca a wymieniajac dodatkowo niektore elementy zwiekszy sie szczelnosc. warto?? czy olac to i zbierac na cos mocniejszego??

[ Dodano: 18-04-2007, 11:49 ]
poza tym mam zalozony stozek ale nie mam konkretnego do niego dolotu. moze to tez by warto zrobic ??

Odpowiedz do tematu