[E32A 1.8]Maskownice glosnikow w Galant '92 jak zdjac ? |
Autor |
Wiadomość |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 11:32 [E32A 1.8]Maskownice glosnikow w Galant '92 jak zdjac ?
|
|
|
Witam mam pytanie jak zdjec maskownice głośników przednich i tylnych w mitsubishi galant 1992
PROSZĘ O POMOC
POZDRAWIAM |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 22:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 21:52
|
|
|
Witam. z produ odkręcsz śróbe dolną od schowka (od strony pasażera bo tylko tam rozkręcałem) i już jest odkręcone!! u góry tam jest taka zakładka! ściągasz obudowę i ukazuje Ci sie mały papierowy głośniczek w moim przypadku firmy Gruning:) a z tyłu nie ma przewidzianego miejsca firmowego na głośniki(przynajmnmiej u mnie:) więc musisz przykombinować albo w półce albo w bocznych panelach zaraz obok półki tam są takie jakby zaślepki:) ja osobiście założyłem subwoofera z 30 cm głośnirem i z przodu głośniczki Alpine i gra jak należy:)
Pozdro |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 22:18 Hmmmm
|
|
|
Dzieki za pomoc, a czy Tobie napewno codzi o Galanta 1992 ?:> |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 22:47
|
|
|
1992 - czyli E3xx - maskownice przednich głośników - na desce rozdzielczej sciągniesz poprzez podważenie delikatne samej maskownicy od strony kierowcy lub pasażera - od strony ściany grodziowej mają takie ucha z których wyjdą jeśli są wcześniej podważone u mnie da rade to zdjąć jedną ręką. |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 23:05
|
|
|
adams12 napisał/a: | ściany grodziowej | ??? STARY CO TO JEST ??? Zdawalo mi sie ze one maja takie ucha od szyby przedniej ?
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-04-2007, 23:07
|
|
|
adams12 napisał/a: | ściany grodziowej | Przegroda pomiedzy silnikiem a kabina pasazerska. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 23:21 Dzieki
|
|
|
Wielkie dzieki za pomoc ! ! !
POZDRAWIAM
[ Dodano: 19-04-2007, 08:43 ]
chce zmienic tablice na białe i nie wiem jak zmienic
Pomóżcie... PLEASE !
[ Dodano: 19-04-2007, 08:49 ]
Tzn nie iwem jak wskazówki zdjąć :/ |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-04-2007, 09:25
|
|
|
1. przednie glosniki juz wiesz - sa wciskane i trzeba je podwazyc srubokretem (chociaz u mnie wychodza nawet podwazane palcami)
2. tylne - tu jest sporo roboty, bo trzeba odkrecic plastiki w bagazniku, a potem takie metalowe polki przykrecone do auta (w kazdym razie tak robilem w hatchbacku) - tam beda jeszcze mocowania tapicerki (o ile pamietam sruby pod zaslepkami jak i zatrzaski tam sa) - troche trzeba sie napracowac
3. co do licznika (a nie tablic), to musisz rozlozyc licznik, a wskazowki wyciagasz - tylko potem moze byc problem z ich ponownym (dobrym) zalozeniem - np. wskaznik paliwa czy ciepla silnika moze zaczac zle wskazywac; bo musisz sie dostac do srodka licznika, gdyz tam (procz zarowek z zielonymi kapturkami) jest jeszcze w srodku zielona folia (trzeba ja zedrzec); osobiscie uwazam zielone podswietlanie za najprzyjemniejsze - nawet jazda cala noc nie meczy wzroku |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2007, 09:30 no wlasni
|
|
|
Dzieki - wlasnie sie obawialem, ze wzkazówka paliwa i cieczy moze nie tak wskazywac - chyba zostane przy ogrinałach...
POZDRAWIAM I DZIEKUJE |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2007, 09:34
|
|
|
tak jak napisal Krzyzak wskazowki poprostu wyciagasz (czasem trzeba do tego troche sily) ale problem zaczyna sie przy ponownym ich zamontowaniu:
1. zapamietaj ile bylo paliwa przed zdjeciem
2. w jakim ustawieniu jest wskazowka gdy silnik jest rozgrzany
3. jakie masz wolne obroty
wskazowki zakladaj przy wlaczonym i rozgrzanym silniku i wedlug ustawien z pkt 1-3, takie postepowanie bardzo ulatwi Ci zycie
niedawno ja sie w to bawilem i zanim ustawilem tak jak byc powinny to zdejmowalem i zakladalem je dobrych kilka razy |
|
|
|
 |
|