| Problem z alarmem | 

| Autor | Wiadomość | 

| Montex   Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 2004
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 27-07-2016, 20:35   Problem z alarmem |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, Kupiłem Carisme 1.9 DID rocznik 2004. Wszystko elegancko, tylko mam jeden problem. Problem z alarmem (ciesze się, że nie wyje) ale są takie dziwne sytuacje jak np. reakcja na lekki hałas. Otóż gdy zaparkuje auto i wysiądę i je po prostu zamknę włącza się alarm i po chwili auto mryga (alarm się uruchamia). Po chwili znów itd. itd. Wsiadam do auta, wysiadam z auta. Po kilku próbach ustaje. Proszę o pomoc w sprawie co może być nie tak, że alarm ciągle się uruchamia od po prostu niczego. W dodatku czy mogę wgl wyłączyć alarm? to już wgl bardzo by mnie cieszyło. Czy możliwe jest, że coś po prostu się przeprogramowało? Bo o tym też czytałem i wsiadłem do auta, zamknąłem się w nim (alarm się włączył) odczekałem 30 sekund zamknięty w aucie, otworzyłem je wysiadłem, odczekałem 10 sekund i zamknąłem. Wczoraj to pomogło ale dziś jest tak samo czy ktoś miał podobną sytuację?
 Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| RavRav   Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.

| 

|  Wysłany: 28-07-2016, 05:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | Po mojemu centralka alarmu sie spsula. Mozesz ja odlaczyc i wtedy bedziesz mial spokoj. Ja mialem alarm montowany fabrycznie z odcieciem zaplonu. Zaczal wariowac i nie moglem samochodu odpalic, wycialem caly stary alarm i zalozylem centralke bez alarmu i innych udziwnien. |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 28-07-2016, 15:51 |   
 |  
               | 
 |  
               | A jak mogę odłączyć alarm? Naprawdę chętnie się alarmu pozbędę samego w sobie ważne dla mnie aby auto się zamykało. Czy jest taka możliwość? |  | 

|   |  | 

|  | 

| RavRav   Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.

| 

|  Wysłany: 28-07-2016, 22:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jak znam zycie centralke alarmu bedziesz mial gdzies nad nogami kierowcy. Najlepiej zdejmij ten plastik/polke/konsole nad nogami kierowcy. Powinienes tam zobaczyc mala czarna centralke w plastikowej obudowie. Do nie bedzie szlo kilka kabli z wtyczka albo dwiema. Odlacz to i po alarmie. Wtedy cari powinna zamykac sie nirmalnie z kluczyka |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 30-07-2016, 12:15 |   
 |  
               | 
 |  
               | Na razie odkręciłem dojście do czujników drzwi przetarłem WD40 i jest w porządku, zobaczymy jak na dłuższą metę będzie. Być może się po prostu zakurzyły. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |