Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] ZAWIESZENIE Luz na swożniu
Autor Wiadomość
arturlip
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2007, 22:54   [MSS ALL] ZAWIESZENIE Luz na swożniu

Witam,

W moim MSS DID przy wymianie opon mechanik powiedział mi, że mam luz na sworzniu. Czy sam sworzeń mozna wymienić? Czy trzeba wymieniać razem z wahaczem? Jaki może być orientacyjny koszt takiej naprawy?
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 14:33, w całości zmieniany 3 razy  

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 14:37   

Jezeli masz oryginalny wahacz to mozna wymienic sam sworzen. Koszt nowego sworznia to ok 70 zł. Polecam allegro i naszego klubowego sprzedawce Japaneze. Jezeli chcesz wymieniac cały wahacz to w oryginale kosztuje chyba cos koło 450 zł. Jezeli chcesz kupic podróbke to juz od 270 mozna taka nabyć (JC czy inne tego typu firmy). Wada podróbek jest to iż sworzen wspawany jest na stałe w sam wahacz wiec nie mozna bedzie w przyszłości wymienic samego sworznia tylko od razu cały wahacz. Z drugiej strony ja wymienilem sam sworzen i po pewnym czasie pekł mi sam wahacz :( wiec i tak musialem caly wahacz wymienic.

MICU
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2007, 10:09   Re: Luz na swożniu

arturlip napisał/a:
Witam,

W moim MSS DID przy wymianie opon mechanik powiedział mi, że mam luz na sworzniu. Czy sam sworzeń mozna wymienić? Czy trzeba wymieniać razem z wahaczem? Jaki może być orientacyjny koszt takiej naprawy?

Właśnie wymieniałem sam sworzeń. Koszt z wymianą 200 PLN. W ASO powiedziano mi, że nowy wahacz kosztuje z wymianą ok. 1000 PLN. Kiedyś na forum był temat sworznia. Poszukaj poczytaj.

Odpowiedz do tematu