|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuk w kierownicy przy przyśpieszeniu/hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
wloczykij
Nowy Forumowicz
Auto: space runner 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2016, 12:05 Stuk w kierownicy przy przyśpieszeniu/hamowaniu
|
|
|
Koledzy mam taki problem od momentu zakupu Space Runnera II. Przy przyśpieszaniu na 1 biegu (mocniejszym) i nieco mocniejszym hamowaniu w kierownicy czuc pojedyńczy stuk, tak jakby był luz pomiędzy mocowaniem przedniej osi i budy samochodu. Jeden mechanik temat zignorował, ale nie dawało mi to spokoju i poszedłem do innego, który to wyczuł. Zakupiłem tuleje wahacza, które wymienił (2x tuleja wahacza przedniego tylna). Powiedział, że to z pewnością pomoże. Niestety nie pomogło (mechanik stwierdził, że nie wie o co chodzi). Problem jest irytujący i chyba się nasila. Co to może byc? jakiś łącznik stabilizatora?
Z góry dzięki za odpowiedzi:-)
[ Dodano: 11-09-2016, 22:35 ]
Odpowiedź na zadane pytanie;-) Winne były poduszki silnika. Jestem w trakcie ich wymieniania (trudno jest te poduszki dostac w przyzwoitym stanie), ale powyższe objawy już się znacznie zmniejszyły, choc wymienione zostały tylko 2 poduszki, a jedna w średnim stanie wciąż nie została wymieniona. Może komuś ta wiedza się przyda w podobnych problemach. |
|
|
|
 |
|
|