|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
światła zewnętrzne |
Autor |
Wiadomość |
Nemrod
Nowy Forumowicz
Auto: L200 2.5d 1996
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2015 Posty: 10 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 14-01-2016, 20:18 światła zewnętrzne
|
|
|
Witajcie, nie wiem czy tak mają wszystkie, czy jest tak, bo to wersja skandynawska, albo to jakaś przeróbka:
po przekręceniu kluczyka na drugi skok, do pozycji kontrolek, zapalają się automatycznie światła zewnętrzne - jak w pozycji mijania, mimo, że włącznik świateł jest na "0".
Chcę rozłączyć ten automat, tak żeby móc mieć uruchomiony silnik bez palących się świateł, ewentualnie zamontuję światła do jazy dziennej i wtedy te mogłyby się zapalać automatycznie, w miejsce tych palących się mijania.
Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada?
Pozdrawiam
Daniel
[ Dodano: 15-01-2016, 17:06 ]
Na dwadzieścia osób mógł choć ktoś napisać :
-"u mnie też się tak zapalają" lub
-"u mnie tak nie jest, ja mam auto z ... (kraj) |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 15-01-2016, 22:38
|
|
|
Pytanie brzmiało "Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada?" Dziwisz się, że ludzie, którzy nie znają odpowiedzi nie odpowiedzieli? Nie pytałeś "Czy u Was też tak jest?" Chyba źle pytanie zadałeś. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 16-01-2016, 08:31
|
|
|
Nemrod napisał/a: | Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada? |
Raczej nie jest to przekaźnik dostawiony. Prawdopodobnie w przekaźniku oryginalnym został tylko zmieniony sposób wysterowania. Zrobiono to albo w fabryce (wersja skandynawska), albo u dilera, albo też po zakupie auta.
Zlokalizowanie oryginalnego przekaźnika i zmiana wysterowania na przełącznikowe nie powinno nastręczać trudności. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
lappiotr
Forumowicz
Auto: Pajero 2,6
|
Wysłany: 13-09-2016, 12:27