Pomocy mimo wymienionego wyswietlacza zegara nadal..... |
Autor |
Wiadomość |
martin778
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 98 Skąd: Holandia
|
Wysłany: 19-09-2016, 17:30 Pomocy mimo wymienionego wyswietlacza zegara nadal.....
|
|
|
Panowie pomocy wymienilem wyswietlacz na inny drugi i nadal mam problem mianowicie wyswietlacz nadal raz sie wlacza raz wylacza juz niewiem co mam zrobic ale jest to strasznie flustrujace poradzcie co moge jeszcze sprawdzic aby wyswietlacz dzialal mi poprwanie. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
SLAW205
Forumowicz
Auto: Sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2016, 19:19 wyswietlacz
|
|
|
a w jakim aucie i czy naprawiany był? |
|
|
|
 |
martin778
Forumowicz
|
Wysłany: 19-09-2016, 19:26
|
|
|
Colt 1,3 benzynka rocznik 2005 wyswietlacz nie byl naprawiany zamowilem drugi uzywany i on po podlaczeniu tez wariuje raz sie wlacza i wylacza juz zamowilem nastepny ten oddam dostane kolejny a stary pierwszy ktory mialem potraktowalem suszarka bo troche poszperalem w necie i znalazlem iz pomaga potraktowanie plytki goracym powietrzem zobaczymy czy zda to u mnie egzamin. |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 19-09-2016, 19:54
|
|
|
Jeżeli stary i nowy wyświetlacz się wyłącza to nie jest wina wyświetlacza tylko kostki a dokładniej instalacji. Oblukaj kostkę czy nie ma jakiś luźnych pinów. Zapewne traci napięcie może jakiś + się rozłącza i traci napięcie. Można by walczyć miernikiem i sprawdzać który pin traci napięcie - wtedy po trafieniu w przewód uszkodzony trzeba go podmienić a za tym idzie sporo zapewne rozbiórki. |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
martin778
Forumowicz
|
Wysłany: 19-09-2016, 20:12
|
|
|
Pawlik84 napisał/a: | Jeżeli stary i nowy wyświetlacz się wyłącza to nie jest wina wyświetlacza tylko kostki a dokładniej instalacji. Oblukaj kostkę czy nie ma jakiś luźnych pinów. Zapewne traci napięcie może jakiś + się rozłącza i traci napięcie. Można by walczyć miernikiem i sprawdzać który pin traci napięcie - wtedy po trafieniu w przewód uszkodzony trzeba go podmienić a za tym idzie sporo zapewne rozbiórki. |
Obys kolego nie mial racji niby dotykalem ruszalem kostka i nic sie nie dzialo zobaczymy czy nagrzanie plytki cos pomoze. |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 19-09-2016, 20:17
|
|
|
Ile przewodów idzie do kostki? Zapewne zwykle jeden odpowiada za zasilanie które gubisz, może być to kolor czerwony albo czarny. Podpiąć miernik sprawdzić czy jest napięcie, czy nie jest przerwany poruszać - jest kilka metod. Jak poleciało napięcie to można pobrać z innego miejsca - tragedii by nie było. Mam nadzieję że się mylę ale płytka jakby była walnięta to raczej by padał na amen - takie mam myśli. |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
martin778
Forumowicz
|
Wysłany: 19-09-2016, 20:21
|
|
|
Sprawdze jak padnie kolejny raz wezme miernik przewodow jes 6 lub 8 po dzisiejszym dniu mam tak wprawe ze do wyswietalacza dostaje sie w 2 minuty |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 21-09-2016, 05:34
|
|
|
Witam
podgrzej piny od strony plytki lutownica gniazdo wyswietlacz mozliwe ze sa zimne lub spekane luty |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
martin77
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 21-09-2016, 08:11
|
|
|
tokyo napisał/a: | Witam
podgrzej piny od strony plytki lutownica gniazdo wyswietlacz mozliwe ze sa zimne lub spekane luty |
Az strach zapeszac ale wczoraj przez caly dzien wszystko bylo dobrze wyswietlacz ani na moment nie zgasl.
Wychodzi na to ze wyswietlacz ktory kupilem chorowal na ta sama przypadlosc jak narazie suszarka do wlosow pomogla. |
|
|
|
 |
mitsuga
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,0 2001 r.
|
Wysłany: 17-09-2019, 15:39
|
|
|
U mnie tez zaczyna wariować wyświetlacz.
Ktoś podpowie gdzie i jak dostać się do tej kostki/złaczki ? |
_________________ ten piękny Galant był kiedys mój
 |
|
|
|
 |
DARCIO
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR
|
Wysłany: 09-05-2022, 15:41
|
|
|
czy ktos sie orientuje czy mozna wgrac polska wersje multimediow do space stara 2020 1,2 po lifcie pozdrawiam najlepiej w okolicach łodzi |
|
|
|
 |
|