centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
jorgen
Nowy Forumowicz
Auto: colt cz3 1.3 , subaru forester
|
Wysłany: 03-01-2009, 13:17 centralny zamek
|
|
|
Ostatnio zauważyłem że po zamknięciu autka migacze migają kilkukrotnie tak jakby sygnalizowały że coś jest nie tak, sprawdzałem wszystkie drzwi, ale chyba wszystko ok.
może ktoś miał podobny problem |
|
|
|
 |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-01-2009, 09:41
|
|
|
przyjrzyj się, ile razy migną migacze, a później sprawdź w instrukcji od alarmu co ten sygnał oznacza. |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:40
|
|
|
Instrukcja jest tutaj |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
jorgen
Nowy Forumowicz
Auto: colt cz3 1.3 , subaru forester
|
Wysłany: 04-01-2009, 17:08
|
|
|
dzięki |
|
|
|
 |
Masima [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2009, 14:31
|
|
|
W instrukcji nic na ten temat nie znalazłam, mam ten sam problem od ponad roku, w ASO sobie nie poradzili z tym. Komputer żadnych błędów nie pokazuje. Jedyne wytłumaczenie to wilgoć, ponieważ w okresie letnim problem na chwilę znika, ale jak tylko dłużej pada deszcz no i w zimie pojawia się spowrotem.
jorgen a ty sobie poradziłeś z tym ? |
|
|
|
 |
46Marek
Forumowicz
Auto: COLT CZ 3/1,3
|
Wysłany: 08-03-2009, 20:59
|
|
|
mam dokładnie tak samo.
-drzwi i klapa bagażnika ma wyłączniki sygnalizujące zamknięci fabryczne a
klapa silnika montowany przy sprzedaży .( tak jest w moim autku )
Myślę , że winę za wielokrotną sygnalizację ponosi właśnie ten wyłącznik .(brak sygnalizacji )
Oczywiście jest to tylko hipoteza .
Jak sprawdzę to potwierdzę .
pzdr |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 08:21
|
|
|
czyli dla obalenia tej hipotezy, trzeba by znaleźć colta bez alarmu, z podobnymi problemami... <tuptup>
ja natomiast wpisuje się do jej zwolenników - nie mam alarmu i dodatkowego czujnika w masce i nigdy nie miałem zadnych problemów z alarmem.
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Masima [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 08:27
|
|
|
To nie jest kwestia alarmu. Ja alarmu nie mam, a mimo to centralny zamek reaguje w ten sposób. Żadnych innych problemów z nim nie zauwazyłam, oprócz tego migania wielokrotnego. Sporadycznie wraca do normy, ale nie wiem czym jest to spowodowane. |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 09:41
|
|
|
...przepraszam, w takim razie nie doczytalem uwaznie |
|
|
|
 |
boner
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1,1
|
Wysłany: 18-01-2016, 19:37 centralny zamek
|
|
|
Ja miałem zeszłej zimy tak, że przez pewien czas przy otwieraniu migał kierunkowskazami 9 razy, ale otwierał i zamykał poprawnie. Potem wszystko wróciło do normy. Tej zimy też pewnego razu zaczął migać 9 razy, ale znów otwierał poprawnie. Trwało to ze dwa dni. Potem znów wszystko wróciło do normy, nawet w mrozy po -15. Dopiero wczoraj podczas otwierania z pilota otwarły się tylko oba tylne drzwi i klapa bagażnika. Przednie otwierały się tylko z kluczyka i co ciekawe, normalnie zamek od strony kierowcy powinien otwierać wszystkie drzwi, a otwierał tylko te od kierowcy, od pasażera trzeba było otwierać osobno. To samo przy zamykaniu. Dzisiaj rano sytuacja się powtórzyła, ale po południu wszystko wróciło do normy. Czy to wina baterii. Jutro ją wymienię i mam nadzieję, że to pomoże. Dziwi mnie jednak zachowanie centralnego przy otwieraniu z kluczyka. Tutaj słaba bateria nie powinna mieć wpływu na poprawność otwierania. A może się mylę? |
|
|
|
 |
dembiec1991
Mitsumaniak
Auto: colt
|
Wysłany: 18-01-2016, 21:00
|
|
|
miałem tak samo a w instrukcji znalazłem inf ze ja 9 razy miga słaba bateria. Wymieniłem pomogło |
|
|
|
 |
boner
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1,1
|
Wysłany: 06-02-2016, 23:49
|
|
|
W moim przypadku to nie wina baterii, bo po jej wymianie objawy nie zniknęły. Znajomy mechanik zdiagnozował, że wilgoć z szyby spływa do wnętrza drzwi i dostaje się do skrzynki odpowiedzialnej za sterowanie centralnym zamkiem. Trzeba się do niej dostać i ją uszczelnić. Na razie odpuściłem temat, bo się ociepliło i problem ustał. |
|
|
|
 |
oldridge
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,3
|
Wysłany: 23-09-2016, 20:47
|
|
|
Nie prawda ja mam auto cały czas garażowane w ciepłym suchym pomieszczeniu zero wilgoci ostatnie trzy tygodnie zero deszczu a kierunki migają po 9 razy przy zamykaniu i otwieraniu jak otworze kluczykiem i zamknę kilka razy to jest ok jedno migniecie i dwa. Obstawiam baterie w kluczyku muszę to sprawdzić. |
|
|
|
 |
jedker56
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 09-10-2016, 12:20
|
|
|
Witam Mam pytanie jak zamykam z kluczyka to otwiera się bagażnik i na odwrót jak otwieram z kluczyka to zamyka się bagażnik. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-10-2016, 14:11
|
|
|
Dwa przewody zasilające idące do siłownika w klapie bagażnika są zamienione między sobą. |
|
|
|
 |
|