Wyjeździłem paliwo do zera |
Autor |
Wiadomość |
butynski
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID 2002 automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2016, 20:55 Wyjeździłem paliwo do zera
|
|
|
Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ? |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
Auto: pajero pinin
|
Wysłany: 10-10-2016, 22:33 Re: Wyjeździłem paliwo do zera
|
|
|
butynski napisał/a: | Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ? |
możesz wymienić filtr paliwa jeśli boisz się o syf... raczej nie powinno nic się stać chociaż nie powinno się dopuszczać do takiej sytuacji. co do reszty to musi ktoś mądrzejszy się wypowiedzieć |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-10-2016, 09:21 Re: Wyjeździłem paliwo do zera
|
|
|
butynski napisał/a: | Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ? |
Bak nie moze być regenerowany
Jakiś brut albo porostu od paliwa już coś się z nim dzieje. Takie przypadki mieliśmy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2016, 16:59 Re: Wyjeździłem paliwo do zera
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | butynski napisał/a: | Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ? |
Bak nie moze być regenerowany
Jakiś brut albo porostu od paliwa już coś się z nim dzieje. Takie przypadki mieliśmy. |
Zbyszku powiedz mi czy jest jakiś dostęp do zbiornika od wewnątrz auta? chciałem zobaczyć jego stan ale nie chce mi się go wyjmować całkowicie... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 12-10-2016, 08:10
|
|
|
Odchyl siedzenie z tyłu, odkręć blachę w podłodze i dojdziesz do pływaka. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
|
Wysłany: 12-10-2016, 21:31
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Odchyl siedzenie z tyłu, odkręć blachę w podłodze i dojdziesz do pływaka. |
ok dzięki wielkie, Pozdrawiam |
|
|
|
 |
butynski
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID 2002 automat
|
Wysłany: 17-10-2016, 18:17
|
|
|
Drążąc temat (może się komuś przyda ) . Wymieniłem (po incydencie z paliwem) filtr . Przy okazji wymiany zlałem paliwo ze starego filtra aby przekonać się czy jest jakiś syfek zaciągnięty z dna zbiornika i ku mojemu zdumieniu okazało się ,że jest kryształ ! Zero "parchów" czy innych zanieczyszczeń . Chyba ,że poszły dalej na pompe . ale to pewno wyjdzie niebawem . |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2016, 22:32
|
|
|
butynski napisał/a: | Drążąc temat (może się komuś przyda ) . Wymieniłem (po incydencie z paliwem) filtr . Przy okazji wymiany zlałem paliwo ze starego filtra aby przekonać się czy jest jakiś syfek zaciągnięty z dna zbiornika i ku mojemu zdumieniu okazało się ,że jest kryształ ! Zero "parchów" czy innych zanieczyszczeń . Chyba ,że poszły dalej na pompe . ale to pewno wyjdzie niebawem . |
raczej mało realne żeby filtr przepuścił ... |
|
|
|
 |
|