|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacza się na biegu |
Autor |
Wiadomość |
senthic
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2016, 14:52 Stacza się na biegu
|
|
|
Witam forumowiczów Posiadam Lancera sportback 1.6 z 2013 roku. Przebieg który udało mi się osiągnąć to 25 tys. Mieszkam pod stromą górką, zawsze stając samochodem zaciągałem tam ręczny. Ostatnio postanowiłem zostawić mojego lancerka tylko na 1 biegu, wysiadam, patrzę... a tutaj samochód co parę sekund tak jakby ,, żabkował'' w dół Byłem w szoku, od razu pomyślałem, że coś jest nie tak, więc kontakt do ASO... No i tutaj jeszcze większy szok, dostałem odpowiedź cyt ,, To jest normalny objaw, kompresja, przełożenie w silniku 1.6 nie jest w stanie utrzymać masy niemalże 1.5 tony na dużym wzniesieniu, jakby posiadał Pan silnik o większej pojemności bądź diesel to nie byłoby takiego objawu. W związku z powyższym na większych wzniesieniach zalecamy używać także hamulca ręcznego' W ten sam dzień skoczyłem do kolegi co ma podobnego lancera. Co się okazało ? U niego ten sam objaw Wcześniej faktycznie jeździłem ropniakami i zazwyczaj pozostawienie samochodu na biegu gwarantowało ,,przyspawanie'' samochodu do gruntu. Czy Wy też zauważyliście u siebie podobne objawy ? |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 04-10-2016, 20:09
|
|
|
Precyzyjnie opisane (gratuluję) zjawisko jest jak najbardziej naturalne. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 13-10-2016, 10:10
|
|
|
Miałem cari 1,6. też się zdziwiłem jak zaczęła mi się "staczać". |
|
|
|
 |
senthic
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 13-10-2016, 20:49
|
|
|
Zdarzyło mi się to w ten sam dzień co dopompowałem opony + 0.5 bara Wszystko się wyjaśniło, mniejsze opory toczenia itp |
|
|
|
 |
|
|