|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
falujące obroty 2400 MIVEC Mitsubishi Outlander |
Autor |
Wiadomość |
Neoart
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-10-2016, 12:32 falujące obroty 2400 MIVEC Mitsubishi Outlander
|
|
|
Witam.
W moim Outlanderze nastąpił pewien problem. niskie obroty, przy zimnym silniku potrafi zgasnąć. Silnik 2.4 MIVEC 160KM CU5W 4G69. rok samochodu 2004. Czy obroty należy regulować komputerem czy jakąś kombinacją włączanie i wyłączania silnika. jeżeli komputer czy możecie doradzić gdzie w Warszawie to zrobię?. Nadmienię ze komputer błędów nie wykazuje, sa nowe świece i sondy Lambda.
Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-10-2016, 20:35
|
|
|
Obrotami steruje ECU, problemu możesz doszukiwać sie w profilaktyce dolotu powietrza, układu paliwa, luzach zaworowych, etc dalej w osprzecie i jego sterowaniu w związku ze sterowaniem biegu jałowego |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 20-10-2016, 22:51
|
|
|
Nie jestem pewien na 100% ale wolnymi obrotami steruje krokowiec, może tu trzeba szukać przyczyny. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
|
|