|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrząd -Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
kwachu30
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2016, 17:30 Rozrząd -Pomocy
|
|
|
Witam
Mam mega problem jechałem samochodem i mi zgasł ,chciałem go odpalić nie odpalił ,na parkingu zdjołem osłonę rozrządu i zobaczyłem luzny pasek rozrządu na moje oko coś się stało z napinaczem ,powiedzcie mi czy mogło się stać coś w silniku mam silnik (2.0 did 140 km BSY). |
|
 |
Bosy
Nowy Forumowicz
Auto: OutlanderII2.0DiDIntense+/2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 23 Skąd: Tarczyn
|
Wysłany: 23-10-2016, 20:25
|
|
|
Poważna sprawa . Miałem to samo Na bank masz głowicę do roboty, czy masz jakieś uszkodzenia w bloku silnika zobaczysz po zdjęciu głowicy. Koszt jaki poniosłem to okolo 6tys pln |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 25-10-2016, 12:04
|
|
|
Dzieję się tak dlatego ponieważ księgowi z Wolfsburga odchudzili szpilkę w bloku z fi 10 na fi 8 z drobnym gwintem która się po prostu wyrywa. Najlepiej jak pierwszy rozrząd wymienia prawdziwy fachowiec i wie że należy przegwintować otwór trzymający stabilnie napinacz w bloku na fi 10, jednocześnie powracając do konstrukcji sprawdzonego 1.9tdi. Silnik jest poprzecznie,jest ciasno i co za tym idzie bardzo nie wygodnie tą czynność wykonać - jest więc uciechy trzy miechy |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
|
|