|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zapach spalonego plastiku w kabinie |
Autor |
Wiadomość |
rekrutacja
Mitsumaniak

Auto: Space Runner 1.8 GLXi '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2016, 23:25 Zapach spalonego plastiku w kabinie
|
|
|
Kochani, moj milsiek zaczal smierdziec w specyficzny sposob. Podczas jazdy. Duszacy zapach, cos jakby palony plastik. Moze to przypadek ale zaczelo smierdziec jak sie zrobilo chlodniej i zaczalem mocniej podkrecac ogrzewanie. Jakies koncepcje gdzie szukac zrodla? |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 28-10-2016, 11:58
|
|
|
Miałem podobnie w Galancie E3. Może nie był to duszący zapach, ale taki smrodek, jakby zagrzybiona klima....ale wtedy jeszcze nie miałem klimy Śmierdziało tylko, jak chodziło ogrzewanie. Wniosek - nagrzewnica tak śmierdziała. Chyba nic z tym nie zrobiłem, przyzwyczaiłem się, ale jeżeli u Ciebie też to jest uzależnione od nawiewu ciepły - zimny, to można spróbować piankę do dezynfekcji klimy zaaplikować na nagrzewnicę, ew. parownik, jak masz klimę. Jak to nie pomoże, to wyozonować wnętrze. A jak i TO nie pomoże - poszukać zwarcia w kablach Ew. coś w dolocie świeżego powietrza Ci siedzi i "pachnie". Nie widze innych możliwości
Ewentualnie przejeżdżałeś przez okolice, gdzie ktoś wypalał kable, i tak zaleciało |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
rekrutacja
Mitsumaniak

Auto: Space Runner 1.8 GLXi '98
|
Wysłany: 07-11-2016, 16:18
|
|
|
Mam już 100% pewności że to jest związane z nagrzewnicą, śmierdzi tylko przy włączaniu ogrzewania. Obejrzałem co mogłem po maską ale nic swoim własnym wzrokiem nie znalazłem, żadnych nadpalonych kabli czy czegoś, w każdym razie nie na wierzchu. Tyle że ja się nie znam i nie wiem gdzie szukać. Gdzie szukać? |
|
|
|
 |
|
|