Antena automatyczna |
Autor |
Wiadomość |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2016, 21:10 Antena automatyczna
|
|
|
Witam forumowiczów,
Mam pytanie do użytkowników II z automatycznymi antenami i o przycisk zwany ,,parasolką,, którym można schować antenę, czy on powinien być w każdym aucie z tą anteną? Mój misiek ma takową i nie mam tego włącznika, a miejsce gdzie powinien być jest oryginalnie zaślepione, jest to spory problem przy jeździe w terenie, muszę wyłączać radio żeby anteny nie pogiąć ale wtedy nic nie gra...
I kolejne pytanie, jak kupię taki przełącznik to w co go podpiąć żeby działał, ma ktoś może jakiś schemat podłączenia?
Z góry dzięki, |
|
|
|
 |
MarcinKK
Forumowicz
Auto: Pajero II NL 2.8
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Wrz 2016 Posty: 66 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-10-2016, 08:38
|
|
|
Witaj antena podpinana jest do wiązki w podłokietniku wtyczka do anteny jest razem z wtyczką od sterowania twardości amortyzatorów a następnie ta podwójna wiązka jest dopinana do głównej w tunelu środkowym .Sprawdź czy masz coś pod tą zaślepką gdzie jest przycisk anteny i amorków . |
|
|
|
 |
Mirek1275
Forumowicz Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 142 Skąd: Świdwin
|
Wysłany: 16-10-2016, 15:52
|
|
|
W wersji long mojego PII przycisk jest zamontowany na pulpicie z prawej strony kierownicy.
Dodatkowo dołożyłem obok drugi taki sam przełącznik, który rozłącza napięcie podawane przez radio na antenę.
Radio gra i mogę antenę obniżyć do połowy lub całkowicie schować. |
_________________ Jest dobrze |
|
|
|
 |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
|
Wysłany: 09-11-2016, 23:09
|
|
|
Sprawdzałem przy włączniku od amortyzatorów i nie ma tam podwójnej wiązki. Rozbierałem ostatnio deskę rozdzielczą, wymieniałem żarówki w zegarach i zauważyłem, że mam wolna kostkę po lewej stronie pod przyciskiem tylnego przeciwmgielnego, spotkał się ktoś z umiejscowieniem tam przycisku od anteny? |
|
|
|
 |
MarcinKK
Forumowicz
Auto: Pajero II NL 2.8
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Wrz 2016 Posty: 66 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-11-2016, 07:26
|
|
|
W tym miejscu ja mam przycisk od przednich przeciwmgielnych i osobiście nigdy się nie spotkałem aby po lewej stronie było coś innego . |
|
|
|
 |
Mirek1275
Forumowicz Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 142 Skąd: Świdwin
|
Wysłany: 10-11-2016, 20:41
|
|
|
grzesix81 napisał/a: | Sprawdzałem przy włączniku od amortyzatorów i nie ma tam podwójnej wiązki. Rozbierałem ostatnio deskę rozdzielczą, wymieniałem żarówki w zegarach i zauważyłem, że mam wolna kostkę po lewej stronie pod przyciskiem tylnego przeciwmgielnego, spotkał się ktoś z umiejscowieniem tam przycisku od anteny? |
Kup przełącznik od anteny automatycznej Pajero II.
Jak znam życie, to pasuje on tylko i wyłącznie do właściwej kostki.
Najprostszy to będzie sposób na jej odnalezienie w Twoim miśku. |
_________________ Jest dobrze |
|
|
|
 |
|