Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] carisma 1.8 GDI pompa paliwa?
Autor Wiadomość
justom85 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-11-2016, 15:24   [Cari 1.8 GDI] carisma 1.8 GDI pompa paliwa?

Witam jestem nowym forumowiczem wiec niewiem za bardzo o co tu chodzi ;) ale mam problem z moim mitsubishi carisma 1.8 GDi. zaczne od tego że jeździłem od jakiegos czasu na rezerwie i z czasem zaczeły sie problemy gdyz zatankowalem za 50 zł a przejechalem 70 km i zdechl tak jakby brakowało paliwa , od pewnego momentu nawet po zatankowaniu do pełna wskazówka podnosi sie tylko do 1/4 zbiornika a na komputerku pokazuje tylko 200 km ;/ czy to pomke z pływakiem szlag trafił? filtr paliwa? kupilem filtr paliwa ale okazalo sie ze to nie ten gdyz prawdopodobnie jest on zintegrowany w pompie i mój pseudomechanik niewie o co chodzi (młody chłopak wiec nie wszystko wie0 co robic gdzie jechac gdyż super mechanikom nie za bardzo ufam bo moze to pierdoła a zapłace jak za zboże, prosze o pomoc

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 16-11-2016, 18:43   

Napisz z którego roku jest auto bo od tego zależy sposób diagnozowania tego "super" silnika.

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 17-11-2016, 13:05   

A czy po zatankowaniu do pełna robisz normalny przebieg na zbiorniku, czy tylko te 200 km i gaśnie? Czy po ponownym zatankowniu dolewasz tylko część zbiornika, czy znowu cały wchodzi?

Bo to znacząca różnica, czy on wypali cały zbiornik przez te 200km, czy tylko zgaśnie. Prawdę mówiąc nie znam się na GDI-ku, nigdy wnętrznści takiej nie widziałem, więc mogę podrzucić jedynie pomysły jakie przychodzą mi na myśl. Jeśli zgaśnie twierdząc ,że paliwa zabrakło, a ono będzie w zbiorniku, to widocznie pływak w zbiorniku się popsuł, a komputer po odczytaniu sygnału braku paliwa odetnie pompę żeby się nie zatarła??? Nie wiem, to tylko moja bujna wyobraźnia :P

justom85 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 17-11-2016, 14:03   

Auto to końcówka 99 r, a jeżeli chodzi o kolege poniżej to jest tak że spalanie ma normalne bo dolałem do pełna zrobilem 100 km i pojechalem na stacje i dolałem 7,5 l wiec jest git nigdzie nie spierdziela paliwo a z tym komputerkiem to jest tak ze pokazuje 200 , rezerwa sie pali juz po 100 ale jeżdze dalej tylko chodzi o to ze po przejechaniu dajmy na to 600 km gaśnie przestaje pobierac od jakiegos momentu i wtedy jade na stacje z mysla ze brak paliwa a okazuje sie że dolewam 40l wiec poprostu "chyba" pompka nie radzi sobie z końcówka ;/

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 18-11-2016, 22:50   

Na początek sprawdź błędy silnika bo podstawa to diagnostyka, tu masz opisane jak to zrobić za pomocą kawałka drucika http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
A tu masz temat który być może też jest związany z Twoimi problemami http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Hyzz
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2016, 13:18   

Odpowiedz do tematu