Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Cari do 4000 zł poszukiwania
Autor Wiadomość
geckon 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2016, 08:11   [Carisma] Cari do 4000 zł poszukiwania

Sto lat na tym forum nic nie pisałem, zdaje się od czasu posiadania ostatniego Mitsu, jakim był Colt CJ0 z silnikiem 1.3 ;)
Ale do rzeczy. Powiększyła mi się rodzina i kupiłem większe auto...nie japońskie niestety i jak się okazuje po kilku miesiącach eksploatacji-mocno zaniedbane. Stąd też narodził się pomysł na Cari.
Auto na pewno będzie użytkowane codziennie jako środek transportu do pracy (jakieś 6 km w jedną stronę, ale to na dzień dzisiejszy stan) i zastanawiam się, jaki najlepiej wybrać silnik?
Druga sprawa-czy za 4000 zł dorwę Cari w przyzwoitym stanie? Mile widziana z LPG, chociaż wiem, że to może być trudne.
I chyba ostatnia sprawa-czy Cari 1 mocno jakością wykonania odbiega od Cari 2? Miałem przyjemność Carismę 2 z silnikiem 1.9 DID prowadzić i jak dla mnie rewelka pod każdym względem :)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 23-11-2016, 08:44   

Jeśli planujesz LPG to GDI odpada, w polifcie nadający się do LPG jest tylko silnik 1.6, w Carismie I był jeszcze 1.8 SOHC ale montowany był tylko do 1997r. Wiadomo, że cena najczęściej odzwierciedla stan techniczny więc za taką sumę rewelacji nie można się spodziewać. Raczej obydwie wersje Carismy jakością wykonania nie odbiegają od siebie i możliwe, że starsza wersja w podobnej cenie może być w lepszym stanie ale wcale nie musi być to regułą :)

geckon 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 05-12-2016, 09:39   

Do zamknięcia.

Odpowiedz do tematu