Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Klima automatyczna i mam z nią problem
Autor Wiadomość
adlerkm
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 12:58   [Cari 1.8 GDI] Klima automatyczna i mam z nią problem

Mam problem z moją climą a mianowicie po włączeniu klimy obojętnie w jakim trybie nie daje zimnego powietrza (powietrze ma temperaturę taką jaka jest na zewnątrz ). Słychać kliknięcie sprzęgła sprężarki i uruchamiające sie wentylatory, ale po mimo oczekiwania nawet 15 minut rezultat zerowy. Czynnik w normie olej w normie osuszacz wymieniony i też bez rezultatu. Sprawdzałem ciśnienie pracy - na niskim ciśnieniu jest 2,2 bara a na wysokim 7bar , lecz po włączeniu sie wentylatorów ciśnienie niskie spada do 1,8 bara a wysokie rośnie do 10bar.Przewody klimy (pod maską) mają wyraźnie wyczuwalną różnicę temperatur. Czy jest możliwe ślizganie się sprzęgła sprężarki ? W innym moim aucie kliknięcie załączającego sie sprzęgła jest głośne i wyraźne, a w carismie jest delikatne i przygłuszone. Proszę powiedzcie mi co może być !! Czy może sprężarka padła? Nie chcę wszyskiego wymieniać bo i tak wpakowałem w klimę nie mało kasy.

Jeszcze raz proszę o pomoc !!!
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 13:41, w całości zmieniany 3 razy  

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2007, 14:42   

Czy na panelu sterującym po ustawieniu najniższej możliwej temperatury oraz wiatraka na max naprawdę nie czuć ani ciut chłodnego z nawiewów? Może sensor temperatury wnętrza zdechł albo jest ogrzewany przez radio - w innym wątku ktoś opisywał jego przeniesienie poza zasięg grzania radiem.

aras
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 10:08   

Mam ten sam problem z sprężarką co kolega Adlerkm.Spreżarka pracuje ,ale daje nie takie cisnienie jak powinna.(czynnik nabity).Jeden z Was pisze o sensorze temperatury wnętrza.Gdzie on sie znajduje,jakie są ewent.koszty jego wymianyMoże ktoś pomoże,może jest jeszcze jakaś inna przyczyna? czy faktycznie sprężarka padła.Proszę o pomoc,może ktoś a Was coś doradzi

[ Dodano: 05-05-2007, 10:40 ]
Byłem sprawdzić sprężarkę i dowiedziałem się ,że ciśnienie jest nie takie tzn.Na niskim cisnieniu jest za wysokie ma ok.4 bar. a wysokie cisnienie jest za niskie bo ma tylko 5 bar.Przy wsokich obrotach niskie ciśnienie spada do 2 a wysokie pozostaje bez zmian Może ktoś wie ile powinno wynosić w Carismie GDI niskie i wysokie ciśnienie ,czy faktycznie sprezarka jest do wymiany? moze macie jakieś inne sugestie.Jeszcze jedno pytanie -czy wszystkie spreżarki są takie same w silnikach GDI 1.8 bez wzgledu na rocznik i model Mitsubishi?

Odpowiedz do tematu