|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 22-04-2007, 17:12 |
Naprawa reflektora |
Autor |
Wiadomość |
Janusz5 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 16:53 Naprawa reflektora
|
|
|
Po wymianie żarówki w lewym reflektorze zauważyłem, że świeci nieco za wysoko. Chciałem dekikatnie obniżyć i wtedy zauważyłem, że plastikowe pokrętła do regulacji oraz uchwyt były klejone i rozsypały mi się w palcach. Czy można te elementy plastikowe gdzieś dokupić, jak ewentualnie zabrać się do naprawy tego reflektora. Elektryczna regulacja z wnętrza samochodu działa. Na wybojach lewa lampa sama się przestawia, wnętrze (klosz) jest ruchome, coś trzyma jeden uchwyt natomiast ten bliżej kierunkowskazu-nie. Może znacie mechanika w okolicy Przeworska, Rzeszową, który się czymś takim zajmie. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 17:01
|
|
|
Popatrz na Allegro, pokazało się sporo części używanych a i nowych lamp nie brakuje. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-04-2007, 17:12
|
|
|
Nie ten dzial. Janusz5, tu mozesz zamiescic opis tego jak naprawiles a nie pytac jak naprawic.
Przenosze do technicznego. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 22-04-2007, 21:53
|
|
|
Janusz5 mnie w starych lampach też tak się pokruszyły te pokrętła od regulacji i nie sądzę że gdzieś dostaniesz cokolwiek z części od lamp - nowe zamienniki DEPO/TYC całe lampy są po około 300zł parka natomiast ori HELLA to w ASO po 600 sztuka (teraz właśnie mam nowe lampy z racji wymiany po kolizji parkingowej) |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 22:32
|
|
|
Po pierwsze te plastiki nie sa potrzebne do regulacji. Mi tez sie polamaly, a mimo to moge regulowac lampe. Tyle ze musisz do tego teraz uzuc kombinerek, albo klucza klucza nasadkowego o odpowiedniej wilekosci. Lampa tez mi sie ruszala bo za wysoko chcialem podniesc lampe(teraz swieci troche za nisko lewa). Musisz wyjac zarowke i pociagnac lustro do siebie zeby wskoczylo na zatrzask. Jednak zanim to zrobisz musisz ja troche opuscic. Powinna spowrotem wskoczyc na swoje miejsce. Takie uroki tego auta |
|
|
|
 |
|
|