|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Obroty znowu spadły |
Autor |
Wiadomość |
Schody
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2016, 20:48 [Cari 1.6] Obroty znowu spadły
|
|
|
Witam, mam problem z autem otóż przed wymianą przepustnicy nie miałem obrotów na zimnym silniku ale jak przytrzymałem gaz i się zagrzał to łapał te 800 obrotów. Pomyślałem że krokowiec pada więc postanawiałem zakupić przepustnice, zamontowałem i przez około miesiąc trzymało koło 1k obrotów, nawet przy tych ostatnich mrozach zapalał od razu i nie musiałem trzymać gazu, a ostatnio znowu zaczyna się że trzeba przytrzymać gaz bo na zimnym mam koło 200 obrotów. I nie wiem co może być przyczyną, sonda lambda? komputer sterownik? albo jakieś inne pomysły? Już powoli mi siły brakuje, a chce jeszcze pojeździć autkiem, a nie męczyć się z odpalaniem. Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
damo1901
Mitsumaniak

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Lut 2015 Posty: 64 Skąd: Pajęczno/Częstochowa
|
Wysłany: 11-12-2016, 20:38
|
|
|
Podobno kondensatory na ECU mogą być walnięte. U siebie też muszę to sprawdzić bo taki sam objaw miałem głównie przy wilgotnych dniach. |
_________________ 03254/KMM |
|
|
|
 |
Schody
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6
|
Wysłany: 12-12-2016, 18:20
|
|
|
Przekaże znajomemu żeby mi to sprawdził. Jak coś będę wiedział to napiszę. Dzieki za kierunek gdzie szukać problemu |
Ostatnio zmieniony przez Schody 17-12-2016, 10:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2016, 19:38
|
|
|
|