Przesunięty przez: mkm 11-05-2017, 16:51 |
Przelew do Polski z Wielkiej Brytanii |
Autor |
Wiadomość |
igorek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-09-2015, 20:09 Przelew do Polski z Wielkiej Brytanii
|
|
|
Siemka
Zapytam, może będzie się ktoś tutaj orientował. Od niedawna jestem na emigracji zarobkowej w Anglii. Potrzebuję czasami przelać na polski rachunek bankowy jakąś kwotę pieniędzy. W jaki sposób zrobić bezpiecznie, korzystnie a przede wszystkim tanio? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 26-09-2015, 20:24
|
|
|
Ja zawsze wysyłam przez LCC .Szybko,i tylko £3 opłaty bez względu na ilość wysyłanej kasy. Można też wysłać przez Sami Swoi. Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Wiem,że można to zrobić przez internet. |
|
 |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 27-09-2015, 11:41
|
|
|
Taniej będzie przez Easysend. Mają tam 2 funty opłaty za każdy przelew. Co 10 jest równeiż gratis. Szkoda,ze nie wiedziałeś o tym wczesniej bo przez wrzesień mają tam promocję. Każdy przelew jest o połowę tańszy ( od 1 października płacisz normalnie czyli 2 funciaki). Przewalutowanie jest ok, takie jak w kantorach a jak wysyłasz większą sumę to zawsze możesz z nimi ponegocjować. Powinni trochę jeszcze zejść z kursu. |
|
|
|
 |
igorek
Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2015, 09:01
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Ja zawsze wysyłam przez LCC .Szybko,i tylko £3 opłaty bez względu na ilość wysyłanej kasy. Można też wysłać przez Sami Swoi. Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Wiem,że można to zrobić przez internet. |
LCC - nigdy nie słyszałem... A można wysyłać przez neta, lup płacić z debetówki lub karty kredytowej?
rej napisał/a: | Taniej będzie przez Easysend. Mają tam 2 funty opłaty za każdy przelew. Co 10 jest równeiż gratis. Szkoda,ze nie wiedziałeś o tym wczesniej bo przez wrzesień mają tam promocję. Każdy przelew jest o połowę tańszy ( od 1 października płacisz normalnie czyli 2 funciaki). Przewalutowanie jest ok, takie jak w kantorach a jak wysyłasz większą sumę to zawsze możesz z nimi ponegocjować. Powinni trochę jeszcze zejść z kursu. |
Pytanie jak wyżej? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 28-09-2015, 09:53
|
|
|
igorek napisał/a: | Można też wysłać przez Sami Swoi. Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Wiem,że można to zrobić przez internet. |
Tutaj można
[ Dodano: 28-09-2015, 10:27 ]
https://www.przekazypieniezne.com/przez-internet |
|
 |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 28-09-2015, 15:55
|
|
|
Jeśli nadajesz przelew przez Easysend z Uk do Polski to tak. Można płacić debetówką. Wiem tylko,że w drugą stronę to znaczy z PL do UK nie działa. Tam trzeba z konta na konto.
Przelew idzie jeden dzień. Jest również możliwość skorzystania z opcji szybszego przelewu do 2 godzin ale to jest już droższe. |
|
|
|
 |
igorek
Forumowicz
|
Wysłany: 29-09-2015, 13:51
|
|
|
rej napisał/a: | Jeśli nadajesz przelew przez Easysend z Uk do Polski to tak. Można płacić debetówką. Wiem tylko,że w drugą stronę to znaczy z PL do UK nie działa. Tam trzeba z konta na konto.
Przelew idzie jeden dzień. Jest również możliwość skorzystania z opcji szybszego przelewu do 2 godzin ale to jest już droższe. |
Dobra poszło. Przy zakładaniu konta poprosili o przesłanie skanu dowodu osobistego aby potwierdzić moją tożsamość.
Kasa nadana i juz otrzymałem info w UK, że dotarło - także dzieki! |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 29-09-2015, 18:05
|
|
|
Od wielkiego dzwonu używam Transfer24:
http://transfer24.eu/ |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
amaj
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 13-12-2016, 11:13
|
|
|
O czegoś takiego właśnie szukałem...
A jeszcze chciałem się dopytać kolegów, czy ktoś może korzystał z konta walutowego do przelewania kasy. Wiadomo, jakie kursy można znaleźć w bankach. Niemal lichwiarskie, ale dobra - nie wnikam. Mamy wolny wybór jeżeli o to chodzi. Zastanawiam się jednak nad kontem walutowym np w funtach na które będzie można przelewać kasę. Co o tym powiecie... ? |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 12:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|