|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
olej w baku |
Autor |
Wiadomość |
wolfcsss
Nowy Forumowicz
Auto: Misiek pajero II - 2,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2016, 11:37 olej w baku
|
|
|
Potrzebuje pomocy/rady. Usuwalem problem z gasnacym silnikiem i nierownymi obrotami. Pomoglo wymiana filtra i nowa pompka paliwowa. Przy okazji zobaczyem, iz ropa z baku ma kolor ciemniejszy niz cocacola. Zlalem cala zawartosc zbiornika, zalalem do pelna czystym paliwem. Samochod dziala na 5, ale.... no wlasnie paliwo znowu jest czarne!! nie jst geste, nie ubywa mi znaczaco oleju w silniku. Domyslam sie, ze zabrudzone paliwo do baku dostaje sie wezem powrotnym. tylko gdzie szukac nieszczelnosci?? Ktos przerabial taki problem
z gory dzieki |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 18-12-2016, 12:28
|
|
|
Zrób test... powrót z pompy przewodem powrotnym uzyj dodatkowego pojemnika tzn obejscie zbiornika i sprawdz jaki bedzie kolor ON , moze zbiornik jest mocno zabrudzony |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
U-96
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD Long
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 260 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-12-2016, 09:41
|
|
|
Witam
U mnie to był pierwszy objaw zużytego uszczelniacza pompy wtryskowej,
potem doszło zapowietrzanie układu paliwowego i gaśniecie silnika (po jakimś czasie)
Jak pisałem w poprzednim poście "paliwo w oleju"
Polecam uszczelnić PW u fachowców od pomp wtryskowych
Pozdr. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
|
|