Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bizi78
24-01-2017, 07:18
Mój pierwszy Galant 2.5 V6 Dyskusje pomocniczne, fotorelacje
Autor Wiadomość
bAtiso 
Nowy Forumowicz
\m/

Auto: Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-01-2017, 22:31   Mój pierwszy Galant 2.5 V6 Dyskusje pomocniczne, fotorelacje

Witam wszystkich mitsumaniaków!

Na wstępie dodam, że jestem już szczęsliwym posiadaczem mojego pierwszego Galanciora, który zawitał u mnie tydzień temu, dokładnie 15.01.17r :v

Będę wszystkim wdzięczny za pomoc, oraz chęci do dyskusji na temat autka i wszystkiego co z nim związane. Już na wstępie spotkały mnie niespodzianki za które ekspresowo chcę się zabrać, i tak z każdym dniem/miesiącem/rokiem doprowadzać go do ideału ! :P

To tyle na wstępie, jutro już napiszę normalny post oraz opisze rozpoczynającą się historie, oraz dodam fotki Galancika i naprawy jakie mnie czekają w tym tygodniu

Mam nadzieje że któs będzie chętny porozmawiać i podzielić się doświadczeniami

Z faarrrtem! :rr: :walk:

EDIT :
_____
No to może na początek mała historia zakupu Galancika :3

A więc moim poprzednim autkiem był Peugeot 406 coupe, którego niestety straciłem :x Gdy przyszedł już czas, na zakup następnego autka, moje wizualne oczekiwania były duże, dlatego, że mój ww poprzedni samochód naprawdę przyciągał uwagę, a ja zwracam uwagę na wyróżnianie się z tłumu ''oklepanych'' już samochodów

Głównie stawiałem na coupejki, gdyż byłem zdania że to one są najpiękniejszymi autami, na szczęście jedyną którą zdążyłem obejrzeć był Hyundai coupe, na którym zawiodłem się maksymalnie ( nie będę się rozpisywać negatywnie, gdyż o gustach się nie dyskutuje itp itd . )
O Galancie nie myślałem nigdy, wiedziałem że jest takie auto, ale nigdy jakoś nie zagłębiałem się w nim, aż do momentu gdy pojechałem na oględziny z moją dziewczyną (chwała Tobie! ) która również chcę takiego nabyć ( aktualnie posiada Colcika )
Po pierwszym dokładnym obejrzeniu go z bliska, przejechania nim pierwszych odległości byłem już pewny że to jest to.

I tak rozpocząłem szukanie Galancika dla mnie, szybko znalazłem tego swojego i już jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi! Póki co jestem mega zadowolony samochodu, ponieważ daje ogromną radość z prowadzenia, oraz przyciąga wzrok. Ma wszystko to czego chciałem :biggrin:

Co było zrobione :

Na tą chwilę nie pamiętam dokładnie, ale poprzedni właściciel wręczył mi rachunek na 3k zł, za którę robił naprawy, jak znajdę chwilę to wrzucę zdj. Wiem że rozrząd był zrobiony 8tys k temu ( to najbardziej mnie interesowało ) Olej + filtry wymieniany, dalej nie pamiętam..

Co do zrobienia :

No właśnie, i tu już nie jest tak kolorowo i wesoło :( Czekają mnie najgorsze bolączki tego auta, no ale cóż robię to pod Siebie także jest o co walczyć

Na wstępie przygotowałem już ''sanki'' wypiaskowałem i zabezpieczyłem :

Mam nadzieje, ze jakis mechanik podejmie się tego by zamienić zardzewiałe, na te zdrowe cudo ..

Następnie mnie czekają kielichy, równiez są w bardzo słabej kondycji, je już również posiadam ( za 300zł zdrowe od dawcy ) Teraz tylko kwestia się dogadania z blacharzem i wycenienia zrobienia ich .. Póki co to są moję priorytety, orientujecię się ile mniej więcej może kosztowac jedna i druga zabawa? :>
Ostatnio zmieniony przez bAtiso 25-01-2017, 23:19, w całości zmieniany 3 razy  

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 23-01-2017, 22:39   

Witaj,
na tym forum fajne jest to, że zawsze się znajdzie ktoś, kto pomoże Ci rozwiązać problemy z autem. Pozdrawiam, również jestem posiadaczem Galanta z jedynym słusznym silnikiem :D

Jedyne o co mogę się przyczepić to fakt, że temat jest w złym dziale, ale to załatwi moderator i przerzuci do podforum Nasze Miśki :)

Wrzucaj zdjęcia i opowiadaj historię auta :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 24-01-2017, 07:53   

larelijux napisał/a:
również jestem posiadaczem Galanta z jedynym słusznym silnikiem
To nie jest jedyny słuszny silnik do tego auta :wink:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 24-01-2017, 08:05   

Gratulacje nowego nabytku.

Hugo napisał/a:
larelijux napisał/a:
również jestem posiadaczem Galanta z jedynym słusznym silnikiem
To nie jest jedyny słuszny silnik do tego auta :wink:

Hugo jedyny dostepny od ręki w tej budzie :P Wiadomo że turbinki lepiej się spisują :P

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2017, 08:33   

Hugo, skrót myślowy, Juiceman wyjaśnił :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 24-01-2017, 10:49   

Wiem :mrgreen:

arturj123 
Forumowicz

Auto: A3 1.8T 200KM
Wysłany: 25-01-2017, 07:26   

Witaj 8)

bAtiso 
Nowy Forumowicz
\m/

Wysłany: 26-01-2017, 22:50   

Galancik otrzymał podtlenek LPG, byłem do tego zmuszony z wiadomych przyczyn :D

Jestem bardzo zadowolony, silnik pracuje równiutko, moc prawidłowa :hello1: :hello1:

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 27-01-2017, 08:42   

bAtiso, zapraszam do odwiedzenia podforum regionalnego kuj-pom - spotkania niedzielne.
Może uda Ci się podjechać na jakiegoś spota ! :wink:

FIESTA ST150

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-01-2017, 15:09   

Zazdroszczę skóry. Mamy chyba ten sam kolor nadwozia :)

bAtiso 
Nowy Forumowicz
\m/

Wysłany: 29-01-2017, 12:04   

Wpadła nakładka pod rejestracje przód, muszę tylko polakierować przed założeniem ^^

larelijux Być może tak jest, lecz wydaję mi się że mój był cały malowany gdyż w środku koło silnika jest inny odcień :D

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2017, 12:47   

Oryginalny kolor możesz sprawdzić na stronie japancars.ru wpisując VIN i sczytując kod obok "Body color"

bAtiso 
Nowy Forumowicz
\m/

Wysłany: 04-02-2017, 01:28   

Witam, pytanie do znajacych sie :D A wiec czy moj zderzak jest od wersji 2.4 gdi, bo wiem , ze one wychodzily w wersji amerykanskiej stad ten ksztalt tabllicy , czy moze byc mozliwosc ze w oginalne wychpdzily takie 2.5 ? Pozdrawiam ! :mrgreen:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-02-2017, 07:19   

bAtiso napisał/a:
A wiec czy moj zderzak jest od wersji 2.4 gdi, bo wiem , ze one wychodzily w wersji amerykanskiej stad ten ksztalt tabllicy
Jest od każdego typowego Avance/Sport na rynek europejski, silnik niewiele ma tu do gadania, ponadto 2,4GDi nie wychodziło na rynek USA
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

bAtiso 
Nowy Forumowicz
\m/

Wysłany: 16-02-2017, 09:36   

Właśnie odebrałem samochód od mechanika, na ruszt poszły sanki tylnie. Wszystko zrobione, i Galancik teraz ma zdrową dupkę :D :lol: Przymierzam się do zakupu nowego grilla, gdyż ten lekko odstaje.. :x

+Wpadły żarówki białe, efekt zobacze pewnie wieczorem, mam nadzieje że zadowalający :D

Odpowiedz do tematu