|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 1,8 GDI - co myslicie? |
Autor |
Wiadomość |
Piotr111 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 19:03
|
|
|
Witam.
Auto wyglada ladnie. Jest to najbogatsza wersja (elegance) i chyba niezle ktos o nie dbal. Jestem ciekaw w jakim stanie jest zawieszenie, skoro auto jezdzilo tylko u nas. Mysle, ze warto sie tym egzemplarzem zainteresowac, jesli masz niedaleko, a z tego, co widze - wlasnie tak jest. Jedyne co mi sie w nim nie podoba (po prostu moje odczucie) to kolor;)
Sprawdz jak silnik chodzi, no i mozesz rowniez zwrocic uwage, czy nie pojawily sie gdzies przypadkiem ogniska rdzy, co czasem sie zdarza w tych rocznikach (pod klapka wlewu paliwa, przy czujniku otwarcia drzwi, przy oswietleniu tablicy rejestracyjnej na tylnej klapie itp.).
To chyba wszystko ode mnie, pozdrawiam.
P.S.
Dopiero teraz zwrocilem uwage, ze to automat Moze jakis uzytkownik tego rodzaju przekladni doda cos od siebie, na co zwrocic uwage... |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 22-04-2007, 20:14
|
|
|
saphire zostałeś wywołany do tablicy... |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 22-04-2007, 21:08
|
|
|
ten kolor w rzeczywistosci ( w realu) duzo lepiej wyglada/ prezentuje sie niz na zdjeciach.
Oprocz tego ze to automat (nie jestem fanem automatow), nie mam za bardzo do czego sie przyczepic. 3eba by wjechac na kanal i popatrzec od "spodu" a takze sie przejechac. Samochod wydaje sie byc w miare zadbany (choc jak jest w rzeczywistosci....kto wie). Gosc mogl sie chociaz postarac i umyc ten samochod....
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 22-04-2007, 21:25
|
|
|
A co ja będę tu gadał - powiem tylko że kiedyś byłem zatwardziałym przeciwnikiem automatów a teraz... jestem zawziętym zwolennikiem automatu w Cari
Automat jest po prostu miodny, błyskawicznie zmieniający biegi, uczący się twojego stylu jazdy, wykrywający zjazdy z góry czy chcesz hamować silnikiem czy nie, kickdown też ładnie działa, i w ogóle. Regularnie zmieniać mu w automacie oleum z filtrem co 90tys (w ASO to kosztuje 500zł) i jeździć. Przy czym jak ją kupisz to na starcie masz do wymiany od razu rozrząd kompletny wraz z rolkami, napinaczem hydraulicznym i uszczelniaczami wału i wałków, olej w silniku z filtrem, olej w skrzyni z filtrem co w ASO cię będzie kosztowało jakieś 2000zł - to tak abyś sobie to z góry zaplanował a i pewnie trzeba by się zainteresować amortyzatorami, sworzniami, klockami i tarczami więc pewnie 3kzł na to wszystko minimum powinieneś sobie zarezerwować i doliczyć to do ceny zakupu auta. HOWGH! |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 22-04-2007, 22:10
|
|
|
w pierwszej chwili myslałem, że to morda przerejestrował fure (w łodzi jest już spalony ) i próbuje opchnąć w stolicy, ale jego w środku wybebeszona jest, więc to nie ta |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Nerdzik6 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2007, 19:56 Carisma
|
|
|
Powiem tyle, Carisma 1.8 w wersji Elegance, jest poprostu samochodem świetnym.
Jest dobrze wygłuszony, zawieszenie ok, jeździ się nim z przyjemnością.
Polecam kupno tego samochodu, lecz znalezienie takiego modelu w tej wersji może mieć dość wysoki przebieg jak na samochód 4, 5 letni mianowicie około od 110 tys. do 130 tys.
Mój egzemplarz ma przejechane 133 tys. i mimo tego przebiegu radzi sobie świetnie. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2007, 21:32
|
|
|
Ma homologacje na ciężarowe, więc pewnie ma kratę z tylu. Moja carisma też miała taką kratkę, drugi właściciel ją zdjął. Pierwszy kupił na firmę. To był jeden z powodów dla których się wahałem z kupnem.
Myślę że warto dobrze obejrzeć auto gdzieś na stacji diagnostycznej. |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 24-04-2007, 22:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Nerdzik6 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 09:09
|
|
|