Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma 1,8 GDI - co myslicie?
Autor Wiadomość
Piotr111
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 18:11   Carisma 1,8 GDI - co myslicie?

Jestem zainteresowany takim autkiem:

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C2610409

Proszę o opinię co sądzicie o prezentowanym modelu.

Pozdrawiam

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 19:03   

Witam.

Auto wyglada ladnie. Jest to najbogatsza wersja (elegance) i chyba niezle ktos o nie dbal. Jestem ciekaw w jakim stanie jest zawieszenie, skoro auto jezdzilo tylko u nas. Mysle, ze warto sie tym egzemplarzem zainteresowac, jesli masz niedaleko, a z tego, co widze - wlasnie tak jest. Jedyne co mi sie w nim nie podoba (po prostu moje odczucie) to kolor;)

Sprawdz jak silnik chodzi, no i mozesz rowniez zwrocic uwage, czy nie pojawily sie gdzies przypadkiem ogniska rdzy, co czasem sie zdarza w tych rocznikach (pod klapka wlewu paliwa, przy czujniku otwarcia drzwi, przy oswietleniu tablicy rejestracyjnej na tylnej klapie itp.).

To chyba wszystko ode mnie, pozdrawiam.

P.S.
Dopiero teraz zwrocilem uwage, ze to automat :oops: Moze jakis uzytkownik tego rodzaju przekladni doda cos od siebie, na co zwrocic uwage...

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2007, 20:14   

saphire zostałeś wywołany do tablicy...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 22-04-2007, 21:08   

ten kolor w rzeczywistosci ( w realu) duzo lepiej wyglada/ prezentuje sie niz na zdjeciach.
Oprocz tego ze to automat (nie jestem fanem automatow), nie mam za bardzo do czego sie przyczepic. 3eba by wjechac na kanal i popatrzec od "spodu" a takze sie przejechac. Samochod wydaje sie byc w miare zadbany (choc jak jest w rzeczywistosci....kto wie). Gosc mogl sie chociaz postarac i umyc ten samochod....
Pozdroo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 22-04-2007, 21:25   

A co ja będę tu gadał - powiem tylko że kiedyś byłem zatwardziałym przeciwnikiem automatów a teraz... jestem zawziętym zwolennikiem automatu w Cari :D :) :badgrin:

Automat jest po prostu miodny, błyskawicznie zmieniający biegi, uczący się twojego stylu jazdy, wykrywający zjazdy z góry czy chcesz hamować silnikiem czy nie, kickdown też ładnie działa, i w ogóle. Regularnie zmieniać mu w automacie oleum z filtrem co 90tys (w ASO to kosztuje 500zł) i jeździć. :mrgreen: Przy czym jak ją kupisz to na starcie masz do wymiany od razu rozrząd kompletny wraz z rolkami, napinaczem hydraulicznym i uszczelniaczami wału i wałków, olej w silniku z filtrem, olej w skrzyni z filtrem co w ASO cię będzie kosztowało jakieś 2000zł - to tak abyś sobie to z góry zaplanował a i pewnie trzeba by się zainteresować amortyzatorami, sworzniami, klockami i tarczami więc pewnie 3kzł na to wszystko minimum powinieneś sobie zarezerwować i doliczyć to do ceny zakupu auta. HOWGH!

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-04-2007, 22:10   

w pierwszej chwili myslałem, że to morda przerejestrował fure (w łodzi jest już spalony :D ) i próbuje opchnąć w stolicy, ale jego w środku wybebeszona jest, więc to nie ta :lol:

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 22-04-2007, 22:55   

fajna Cari..fajny silniczek :P
noi nie ma się w sumie do czego przyczepić :D
no poza automatem ale to chyba juz kwestia gustu :)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 23-04-2007, 12:06   

Według mnie to cena jest wogóle atrakcyjna bo za tyle to się kupuje taką przed liftingiem.

Nerdzik6
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2007, 19:56   Carisma

Powiem tyle, Carisma 1.8 w wersji Elegance, jest poprostu samochodem świetnym.
Jest dobrze wygłuszony, zawieszenie ok, jeździ się nim z przyjemnością.
Polecam kupno tego samochodu, lecz znalezienie takiego modelu w tej wersji może mieć dość wysoki przebieg jak na samochód 4, 5 letni mianowicie około od 110 tys. do 130 tys.
Mój egzemplarz ma przejechane 133 tys. i mimo tego przebiegu radzi sobie świetnie.

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2007, 21:32   

Ma homologacje na ciężarowe, więc pewnie ma kratę z tylu. Moja carisma też miała taką kratkę, drugi właściciel ją zdjął. Pierwszy kupił na firmę. To był jeden z powodów dla których się wahałem z kupnem.
Myślę że warto dobrze obejrzeć auto gdzieś na stacji diagnostycznej.
Ostatnio zmieniony przez Matejko 24-04-2007, 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

Nerdzik6
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 09:09   

a co do zawieszenia to większych problemów nie mam :)

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 17:25   

Sory za błędy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi