|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprzęgło (docisk,tuleja) lub skrzynia automat poszukwiane |
Autor |
Wiadomość |
przemek321
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2017, 21:10 Sprzęgło (docisk,tuleja) lub skrzynia automat poszukwiane
|
|
|
Mam Galanta VII, 2.0 V6, 110kW, rocznik 1996, wersja exceed, AUTOMAT!!!. Auto jest doinwestowane i działało bez zarzutu, ale zaczęły się problemy ze skrzynią. Winny jest docisk sprzęgła (mocowanie sprzęgła wyglądające jak trójnik i tuleja), nie wiem jak się to fachowo nazywa, każdy mechanik mówił mi na to inaczej (jeden mówił też na to 'sprzęgło środkowe'). Wrzucam linki do zdjęć, żeby było wiadomo o co chodzi. Próbuję to gdzieś kupić, ale jak na złość są tylko ogłoszenia dla wersji VI i VIII. [edit] Może ktoś wie gdzie tego szukać? Ewentualnie może orientujecie się, czy przypadkiem skrzynia z VIII (też z silnikiem 2.0) nie będzie pasowała do VII?
Z góry dzięki za pomoc
Zdjęcie całosci
Zdjęcie tuleji Zdjęcie docisku
Od ogłoszeń typu kupię jest osobny dział. |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 18-02-2017, 07:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-02-2017, 05:34
|
|
|
przemek321 napisał/a: | Winny jest docisk sprzęgła (mocowanie sprzęgła wyglądające jak trójnik i tuleja), | Ta blacha wygladajaca jak trójnik to płyta/talerz
03015 tuleja, numery OEM MD738971 zamiennie MD760488
27102 płyta/talerz, numery OEM MD750423 zamiennie MD760503
Element koła zamachowego z wieńcem wystepuje lacznie z konwerterem - sprzęgłm hydrokinetycznym
27000 konwerter, numery OEM MD751365 zamiennie MN156161
Tych czesci możesz szukac
Midparts
Malik - Pabianice
Mitsustyle - Pszczyna |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
przemek321
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
|
Wysłany: 18-02-2017, 13:20
|
|
|
Mega wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź W życiu sam bym tego nie ogarnął. Zaraz biorę się za szukanie. Jeszcze raz dziękuję! |
|
|
|
 |
|
|