|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
space wagon błąd 78 |
Autor |
Wiadomość |
SpaceMango
Nowy Forumowicz
Auto: space wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2016, 17:09 space wagon błąd 78
|
|
|
Witam Mam problem z SP 2,4 gdi
Czasami podczas jazdy zapala mi się check i wtedy tryb awaryjny max 3 tys obrotów. Po zgaszeniu i odczekaniu chwili jest ok
(Zauważyłem że po zgaszeniu silnika musi ustać dźwięk z przepustnicy i potem takie pstyknięcie w kompie na lewym amorze i wtedy wiem że znów będzie ok, jak tego nie przeczekam to odpalę znów na kontrolce.)
ale po czasie się znów zapala.
I pytanie do was co zrobić? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21000 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-12-2016, 19:48
|
|
|
78 - accelerator pedal position sensor (1st channel) system
Ściągnij workshop manuals i tam masz opisaną diagnostykę błędu 78. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
SpaceMango
Nowy Forumowicz
Auto: space wagon
|
Wysłany: 18-02-2017, 14:55
|
|
|
Hej to znów ja po sprawdzeniu wielu nie potrzebnych rzeczy i przeczytaniu wielu wątków nadal nic.
W końcu sam chciałem naprawić więc zabrałem się do przeczytania wszystkich tematów związanych z GDI i rzuciło mi się w oczy hasło potencjometr gazu. Pojechałem kupiłem od space stara 2,4 gdi wymieniłem na parkingu i sprawa rozwiązana przeszczep się przyjął
Niżej to co naprawiłem:)
https://zapodaj.net/de1e5b6f0384b.jpg.html |
|
|
|
 |
|
|