Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spoiler
Autor Wiadomość
tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2017, 15:43   Spoiler

Właśnie doszedł, nieoryginalny, ale wygląda solidnie. Na razie tylko przyłożyłem, nie jest jeszcze pomalowany - to tylko podkład. Podoba mi się cały samochód oprócz tego gołego tyłu i ten spoiler idealnie załatwia dla mnie wrażenia estetyczne.

Pytanie, czekać na cieplejsze dni z przylepianiem? Podobno najlepszy jest klej do szyb do takich operacji. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie?

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 23-02-2017, 18:24   

Kleiłem kiedyś na Golfie R32. Najlepszy klej do szyb. Możesz kleić teraz tylko w ciepłym garażu i pamiętaj o bardzo dobrym odtłuszczeniu tego miejsca oraz dokładnym posmarowaniu kleju oraz szybkim usunięciu jego nadmiaru. Po całym zabiegu auto zostaw na noc w garażu.

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2017, 22:05   

Grimm napisał/a:
Kleiłem kiedyś na Golfie R32. Najlepszy klej do szyb. Możesz kleić teraz tylko w ciepłym garażu i pamiętaj o bardzo dobrym odtłuszczeniu tego miejsca oraz dokładnym posmarowaniu kleju oraz szybkim usunięciu jego nadmiaru. Po całym zabiegu auto zostaw na noc w garażu.

czyli jednak był ten VAG w karierze :)

Tak myślałem, że klej do szyb najlepszy, a dzwoniłem do ASO to stwierdzili, że oni te oryginalne kleją na taśmy dwustronne, ale coś przy naszym klimacie nie miałbym zaufania do takiego rozwiązania. Latem 40 w słońcu, zimą -20.

W przyszłym tygodniu idzie do malowania, jak będę miał gotowe to zrobię sesję z podsumowaniem kosztów.

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 23-02-2017, 22:09   

.
tomoman napisał/a:
Podoba mi się cały samochód oprócz tego gołego tyłu i ten spoiler idealnie załatwia dla mnie wrażenia estetyczne.

Mnie też podoba się ze spojlerem. Ja zamówiłem pełny pakiet stylizacyjny jeszcze w salonie, nadaje fajną linię Outlanderowi. Moje foto:

Ale znalazłem w necie lekko podrasowany model bez spojlerów i też ciekawie się prezentuje:

Jeszcze tylko taka mała prośba: wiem że Skoda Superb ma ciekawszą linię, Porsche Macan lepiej przyciska do drogi a spojler to wodotrysk dla wieśniaków, więc bardzo proszę szanownych kolegów oszczędźcie nam tego typu komentarzy.
:twisted:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2017, 22:13   

Felgi i opony to jednak 50% uroku samochodu.

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 23-02-2017, 22:22   

tomoman napisał/a:
czyli jednak był ten VAG w karierze :)

Każdy popełnia błędy, nigdy więcej

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 24-02-2017, 05:32   

tomoman napisał/a:
Felgi i opony to jednak 50% uroku samochodu.

to fakt, jednak ja na zimę zakładam "balony na szesnastkach", często jeżdżę w góry i tam są ważniejsze kwestie niż prezencja. Latem oryginalne 18 wyglądają i sprawują się całkiem przyzwoicie i nie myślę o ich zmianie. Felgi ze znalezionych w necie zdjęć są piękne, ale raczej bardzo niepraktyczne.

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Auto: Outlander III
Wysłany: 02-03-2017, 18:07   

Witam
Gdzie kolego zamawiałeś spojler? U nas czy u chińczyka?
Ten post jest super :mrgreen:
Jeszcze tylko taka mała prośba: wiem że Skoda Superb ma ciekawszą linię, Porsche Macan lepiej przyciska do drogi a spojler to wodotrysk dla wieśniaków, więc bardzo proszę szanownych kolegów oszczędźcie nam tego typu komentarzy. :mrgreen:
Lepiej bym tego nie napisał :mrgreen:
Jak to mówią Polska dla Polaków, Forum mitsubishi dla posiadaczy a nie dla opowiadaczy :mrgreen:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 02-03-2017, 19:05   

Amstaf11 napisał/a:
Witam
Gdzie kolego zamawiałeś spojler? U nas czy u chińczyka?
Ten post jest super :mrgreen:
Jeszcze tylko taka mała prośba: wiem że Skoda Superb ma ciekawszą linię, Porsche Macan lepiej przyciska do drogi a spojler to wodotrysk dla wieśniaków, więc bardzo proszę szanownych kolegów oszczędźcie nam tego typu komentarzy. :mrgreen:
Lepiej bym tego nie napisał :mrgreen:
Jak to mówią Polska dla Polaków, Forum mitsubishi dla posiadaczy a nie dla opowiadaczy :mrgreen:

nie wiem, czy nie wywalą linka, nie reklamuję, tylko informacyjnie http://toptun.pl

ale to nie ich produkcja, wg. nalepki producent jest z UK. Nie mam czasu podjechać do lakiernika z tym, więc mi się założenie przeciągnie z tydzień - dwa. Na pewno projekt spoiler ma zakończyć się w marcu i wrzucę foty.

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 02-03-2017, 21:11   

A propos dodatków. Chcę zamówić taką nakładkę (pies potrafi pazurami zdziałać cuda, narazie rozwijam mu czerwony dywan/ręcznik). Pytanie czy do modelu 2017 to będzize pasować? Były jakieś zmiany w zderzaku?

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 02-03-2017, 21:20   

Tafla napisał/a:
A propos dodatków. Chcę zamówić taką nakładkę (pies potrafi pazurami zdziałać cuda, narazie rozwijam mu czerwony dywan/ręcznik). Pytanie czy do modelu 2017 to będzize pasować? Były jakieś zmiany w zderzaku?

Nie było zmian, 2017 to nie lift, tylko kosmetyka i dodatki.

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 02-03-2017, 21:34   

tomoman napisał/a:

Wolałem się upewnić. podziękował.

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 03-03-2017, 10:42   

tomoman napisał/a:
Tafla napisał/a:

potwierdzam, spasuje na 100% i ochroni lakier przed pazurami stwora

Amstaf11 napisał/a:
Lepiej bym tego nie napisał

Pisaliśmy kiedyś o podświetleniu podłogi: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15 zerknij tam na komentarze, dlatego wolałem poprosić o litość :P

Amstaf11 napisał/a:
Forum mitsubishi dla posiadaczy a nie dla opowiadaczy

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amstaf, jak chcesz cytować to pobaw się będzie jeszcze ładniej. Pozdrowienia dla Prepersów!

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Auto: Outlander III
Wysłany: 28-03-2017, 18:00   

Witam
W związku rebrandingiem auta mojej małżonki zakupiłem spojler :mrgreen:
Czekam ma przesyłkę potem malowanie spojlera i 6 czujników cofania ( 4xtył plus
2xfront ) potem oklejenie zgodnie z asx :mrgreen:
poniewaz musze zdemontować antenę może ktoś ma pomysł skąd wziąść zamiast kija płetwe na dach? :mrgreen:

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 28-03-2017, 18:37   

W biedronce są teraz płetwy w różnych kolorach :D :D :D Po 19,99 chyba ;)
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Odpowiedz do tematu