|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Dźwięki w silniku |
Autor |
Wiadomość |
mila777
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1.3 ben
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-03-2017, 20:57 [MSS 1.3] Dźwięki w silniku
|
|
|
Witam
Postanowiłem poradzić się Was.
Od pewnego czasu gdy odpalę miska słychać dziwne tj szmery otarcia w silniku , gdy jest na ssaniu ,,, gdy ssanie się wyłączy pozostają dźwięki ale już mniejsze.
Mechanik zalecił mi wymianę oleju w silniku i skrzyni ,, obie zrobione - jednak to nie ustąpiło ...
podejrzewam sprzęgło / jednak jestem laikiem w tych sprawach tak sadzę.
Co sądzicie ...
Jeśli nie napisałem poprawnie to wybaczcie . |
_________________ natan |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-03-2017, 21:32
|
|
|
Może nagraj ten dźwięk i link zamieść tutaj. Dodatkowo podczas nagrywania wciśnij sprzęgło i chwilę tak przytrzymaj. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 02-03-2017, 09:13
|
|
|
Mam to samo w Space Starze żony od prawie 2 lat. Jesli to nie brak smaru/wytarty plastik na styku łapy sprzęgła z wysprzęglikiem to łożysko oporowe. U mnie jedno i drugie Podczas wciskania sprzęgła dźwięki wyraźnie się zmieniają, bądź zanikają? Jeśli tak to mam rację |
|
|
|
 |
|
|