|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Resory |
Autor |
Wiadomość |
lutek_l200
Nowy Forumowicz
Auto: L200 2003 r. 2,5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2017, 18:06 Resory
|
|
|
Cześć,
Poradcie proszę w sprawie resorów. Mam pęknięte oba główne pióra. Czy wymieniać całość, czy tylko pęknięte pióra? Czy wymieniać od razu z amorkami (siedzą oryginały) ? Czy ktoś montował zamienniki, które obecnie nie są już tak drogie np.
http://allegro.pl/2x-reso...6610955118.html
Czy szukać raczej oryginalnych używek, lub zamówić u kowala ?
Poradcie jak ktoś to już przerabiał.
pozdr
Paweł |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 05-03-2017, 19:27
|
|
|
Nowe tak jak napisałeś cena już nie powala , amory też warto jednym ruchem zmienić. Wymieniałem w swojej na liftujące plus amory , a za tydzień zmieniłem sprężyny i amory z przodu bo głupio wyglądała Elka. U Ciebie przód pewnie da radę na drążkach podkręcić . |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
lutek_l200
Nowy Forumowicz
Auto: L200 2003 r. 2,5 TD
|
Wysłany: 06-03-2017, 20:25
|
|
|
Podjadę jutro na kanał i się zobaczy. Mechanik mówi że jak amorki suche to nie wymieniać.
pozdr
Paweł |
|
|
|
 |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
|
Wysłany: 06-03-2017, 22:12
|
|
|
Zacznę od dupy strony, te amory bardziej robią jak teleskopy. Ja miałem EL-kę z 2002 r i powiem ci wyglądały na oryginały bo były tak zardzewiałe.... Ale trzymały, więc stara zasada jak suche to albo już wyleciało z nich wszystko, albo nie ruszaj są OK. Resory połamałem 2x w 3city jest magik co w 1h ogarnia wymianę piór jakie se zażyczysz. Za każdym razem nie wymieniałem całych, dawałem rozebrać i wywalałem pióro, które pękło. Pamiętaj resory na pusto jak lecisz to częściej strzelają bo są rozprężone. Jeżeli się mylę prostować. Ja jak pęcłem swoje to zawsze z pustą dupą poleciałem po wertepach.. Kup jakąś używkę będziesz miał na części jak strzeli kolejne. w GDA nowe w zamienniku ok 500 zł. |
_________________ Pasja eksploracja.
 |
|
|
|
 |
|
|