Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kolumna kierownicy
Autor Wiadomość
piotreksck 
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI SPACE RUNNER 2.0 99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2017, 20:54   kolumna kierownicy

Witam
Mam space runner 2.0 w benzynie 1999 rok.Ostatnio dzieje się rzecz dziwna.Odpalam motor i po kilku kilometrach w różnych momentach i w różnych prędkościach pojazdu zaczyna mi drżeć kierownica i to tak mocno ,że nawet trzęsie karoserią.(Dzieje się to w różnych momentach). Zatrzymałem się wyłączyłem silnik odczekałem pół minuty odpaliłem i bez problemu dojechałem do domu(jakieś 5 km.) Zajechałem do mechanika pokazać objawy i jak na złość nic się nie działo.Auto po przeglądzie w lutym.Płyn wspomagania jest na poziomie,hamulce ok.Kierownica kręci normalnie,silnik nie trzęsie tak więc domniemam ,że to nie poduszki pod silnikiem.Żadnych stuków i odgłosów. Zbieżność była robiona ale wszystko ok .Jak tak trzęsie a jadę np.70 km/h to zwalniam nawet do 40 km/h ,bo nie da rady normalnie jechać.Jak zabiorę nogę z pedału gazu to dalej tak trzęsie. Proszę o jakąś wskazówkę może poradę ,bo mechanik nie widzi przyczyny.A przy okazji co to może być i jaki się wiąże z tym koszt naprawy.Silnik pali od razu zawsze jak ruszam z parkingu przy pierwszym (rano) rozruchu to czekam chwile ,aby się obroty wyrównały a nie jak niektórzy od razu dzida i gaz do dechy .Na pewno na forum są jacyś mechanicy proszę o pomoc.Jak tu jechać jak latam w budzie jak pusty karton po margarynie :-) pozdrawiam i z góry dzięki P.S. Koła wyważone i dokręcone

Odpowiedz do tematu