Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
AT czy MT
Autor Wiadomość
gomorrah 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II long 2.8TD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-03-2017, 09:21   AT czy MT

Witam wszystkich maniaków.
Czy może ktoś z forumowiczów używa na co dzień opon BF Goodrich MT. Chodzi mi o codzienną mieszaną jazdę. Jak się sprawują i czy bardzo ścierają i czy warto sobie zawracać głowę MT i kupić po prostu AT. Na dniach zamierzam obuć swojego miśka.
Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam>

mario998 
Nowy Forumowicz
mario

Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
Wysłany: 13-03-2017, 09:42   

Czesc zalezy do czego uzywasz miska ja polecam ci goodyear wrangler duratrack 31x10.50 x15 kompromis pomiędzy at i mt mam jestem zadowolony . Opona wielosezonowa zima lato maja nawet miejsce na kolce w zimie super sie sprawują

gomorrah 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2017, 11:21   

Wiem, tylko potrzebuje 5 sztuk a jednak BF Goodrich wychodzi taniej troszkę. ale nie przekreślam goodyeara.

AndrzejM22 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Wysłany: 14-03-2017, 22:21   

BFG Mud Terrain KM2 używałem w jeździe mieszanej przez około 4 Lata . Opona dobra na asfalt i lekki i średni teren .
Na asfalcie dość dobre prowadzanie , cicha jak na MT dobra na wodzie . Nie ściera się szybko , na nowych ok 70-80 tys km da się przejechać bez większego problemu .
Tyle ze z czystym sumieniem nie mogę do końca polecić bo u mnie popękały , reklamowałem i producent powiedział ze to jest niewłaściwa eksploatacja .
Inne MT Goodyeara . Kumho, Poprzedni MT BFG MT Mickey Thompson , nie wykazywały takiego problemy A na każdej z nich zrobiłem ok 30 tys km.
U znajomych występuje ten sam problem z pękaniem . Niby Producent napisał ze opony nadają się do eksploatacji , ale takie popękane jak by miały z 40 lat po 3 latach eksploatacji nie jest niczym fajnym.
Ale może ten problem już poprawili .
Głośność na asfalcie porównywalna z BFG AT perwszej generacji .
W zimie na śniegu kopnym dobrze , ubitym trzeba się pilnować ale spokojnie można jeździć .

Można by się zastanowić nad Dura Trakiem , jak teren to będzie ten głównie zabudowany .
Na asfalcie jest dużo cichsza i w zimie lepiej się sprawuje , miałem okazje pojeździć chwilę to mam porównanie .

Z ciekawych MT jest Jeszcze Cooper STT Pro.

gomorrah 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-03-2017, 15:01   

Dzięki śliczne za pomoc. Narazie ppszedłem w AT. W razie co zakupię drugikomplet i tyle. Pozdrawiam i do usłyszenia

Odpowiedz do tematu